Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Διευκολύνσεις για επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο Γ. Παπαθανασίου

Προχωρούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για την απόσυρση, τα τέλη κυκλοφορίας και τους πλειστηριασμούς.


Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών διευκρίνισε ότι στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες θα περιλαμβάνονται εκτός από τη ρύθμιση για να τεθεί σε ισχύ η απόσυρση των αυτοκινήτων, η παύση των πλειστηριασμών έως το τέλος του έτους (όταν η πρώτη υποθήκη είναι από τράπεζα και για ποσά έως 200.000 ευρώ) και η καταβολή του ΦΠΑ με δόσεις.

Παράλληλα σημείωσε πως αυξάνεται από το 0,5% που ισχύει σήμερα στο 1,5% του κύκλου εργασιών, το ποσό που έχουν οι εταιρείες δικαίωμα να περάσουν στους ισολογισμούς τους ως προβλέψεις έναντι επισφαλών απαιτήσεων. Οι επιχειρήσεις μπορούν να «τοποθετούν» ένα ποσό σε ειδικό λογαριασμό που δεν φορολογείται ώστε να καλύψουν απώλειες από πιθανά «φέσια».Με την πάροδο 5ετίας αν το κονδύλι δεν αντισταθμιστεί με επισφάλειες οφείλουν να το εμφανίζουν ώστε να το φορολογηθούν. Η περίοδος αυτή διευκρινίστηκε ότι δεν θα επιμηκυνθεί (όπως επιθυμούν εκπρόσωποι των εμπόρων).

Στην ίδια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα ενταχθεί και το από καιρό ανακοινωμένο μέτρο για την επιβολή «πράσινων» τελών κυκλοφορίας (σύνδεση τελών με ρύπους, παλαιότητα κλπ) καθώς και ρυθμίσεις που αφορούν τις μετατάξεις υπαλλήλων της Ολυμπιακής.

Ο κος Παπαθανασίου κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του ΥΠΟΟ αναφέρθηκε στο έργο των προηγούμενων ετών δίδοντας έμφαση στην προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής.

Την ίδια στιγμή πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι και η διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες θα επηρεαστεί από τον εκλογικό κύκλο.Η Βουλή θα είναι κλειστή στις 5 Οκτωβρίου ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να κατατεθεί το προσχέδιο του προυπολογισμού. Ετοιμάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά θα .. περιμένει την επόμενη κυβέρνηση για να τροποποιηθεί ανάλογα με τις προθέσεις της. Ανάλογα θα «προσαρμοστεί» και η Κομισιόν που θα έπρεπε έως τις 27 Οκτωβρίου να ενημερωθεί για τα μέτρα προσαρμογής τις κυβέρνησης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com