Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Ηλεκτρονικές διασταυρώσεις στις συγκεντρωτικές καταστάσεις

Από ηλεκτρονικό «κόσκινο» θα περάσουν οι συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών-προμηθευτών περίπου 800.000 επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που θα υποβληθούν φέτος, με στόχο τον εντοπισμό όσων χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία ή αναγράφουν πλασματικές δαπάνες.

Με την ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων


για τις συναλλαγές, οι ελεγκτικές υπηρεσίες έχουν πλέον τη δυνατότητα να ελέγχουν και να διασταυρώνουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία των τιμολογίων που υποβάλλουν οι επιτηδευματίες και να εντοπίζει περιπτώσεις πλαστών, εικονικών ή νοθευ μένων φορολογικών στοιχείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ηλεκτρονικό σύστημα που δημιούργησε η ΓΓΠΣ εντοπίζει επιχειρήσεις με πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία, αφού γνωρίζοντας τον εκδότη εντοπίζονται άμεσα οι λήπτες και αντιστρόφως, όσους αποκρύπτουν έσοδα, αγορές ή δαπάνες, όσους δηλώνουν ανύπαρκτες αγορές και δαπάνες, καθώς και τους επιτηδευματίες που αν και υπόχρεοι δεν υποβάλλουν συγκεντρωτικές καταστάσεις.

Στις συγκεντρωτικές καταστάσεις καταγράφονται οι αγορές αγαθών και λήψη υπηρεσιών, χονδρικές πωλήσεις αγαθών και παροχή υπηρεσιών, καταβολή ή είσπραξη αμοιβών, αποζημιώσεις, οικονομικές ενισ χύσεις και άλλα δικαιώματα. Αναγράφονται επίσης όλες οι συναλλαγές άνω των 300 ευρώ ανά φορολογικό στοιχείο, ενώ η ηλεκτρονική υποβολή προϋποθέτει την απόκτηση κωδικών πρόσβασης.

Για την υποβολή των καταστάσεων η ΓΓΠΣ έχει ετοιμάσει ειδικό ηλεκτρονικό πρόγραμμα. Η πρόσβαση στην ηλεκ τρονική υπηρεσία είναι εφικτή μέσω των ηλεκτρονικών διευ θύνσεων www.gsis.gr και ww w.taxisnet.gr με την επιλογή της ένδειξης «ΚΒΣ» (Κώδικα Βιβ λίων και Στοιχείων). Διεύθ υνση http://www.gsis.gr.

Οι προθεσμίες για την υποβολή των συγκεντρωτικών ξεκινούν να εκπνέουν από τις 30 Σεπτεμβρίου, αλλά θα χορηγηθεί παράταση και λόγω των εκλογών.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com