Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης στους Δήμους

Στην έγκριση όλων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης των 632 Δήμων και Κοινοτήτων προχώρησε η αρμόδια τριμελής Επιτροπή των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Απασχόλησης, υπό την προεδρία του Υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου.


Οι νέες συμβάσεις μερικής απασχόλησης μπορούν να καταρτισθούν από την 1η Νοεμβρίου 2009 και μεταγενέστερα με ανώτατη διάρκεια δεκαοκτώ μηνών και καταληκτική ημερομηνία την 30ή Απριλίου 2011.

Παράλληλα με την έγκριση του Επιχειρησιακού Σχεδίου Μερικής Απασχόλησης η Επιτροπή αποφάσισε την επιδότηση 7.413 θέσεων στους εν λόγω Δήμους και Κοινότητες με το ποσό των 8.000 ευρώ ετησίως.

Από την αρχή του 2005, που ξεκίνησε το Πρόγραμμα μέχρι σήμερα έχουν απασχοληθεί 19.500 εργαζόμενοι σε δώδεκα κατηγορίες κοινωνικών δράσεων. Η πολυπληθέστερη δράση είναι αυτή της κατ’ οίκον κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας - Βοήθεια στο Σπίτι (20%) και ακολουθούν οι δράσεις αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (16%), αντιμετώπισης περιβαλλοντικών προβλημάτων (16%), κοινωνικής ενσωμάτωσης μεταναστών (4%), ασφάλειας στη μετακίνηση των μαθητών και η φύλαξη των σχολείων (12%), η ενημέρωση των δημοτών (7%) κ.ά.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com