Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Ντ. Μπακογιάννη: Κανείς δεν θ' αμφισβητήσει τον Καραμανλή

Κανείς δεν πρόκειται να αμφισβητήσει τον Κώστα Καραμανλή και να θέσει θέμα ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας μετά τις εκλογές, εκτίμησε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην εφημερίδα «Real News». Η υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να κάνει την ανατροπή και να αλλάξει υπέρ της το κλίμα


"Έχω πει και θα ξαναπώ ότι θέμα ηγεσίας στη Ν.Δ. δεν τίθεται και κανείς δεν πρόκειται να αμφισβητήσει τον Κ. Καραμανλή ούτε μετά τις εκλογές.Τελεία και παύλα", δήλωσε για το ενδεχόμενο το εκλογικό αποτέλεσμα να πυροδοτήσει εξελίξεις εντός των κόλπων του κόμματος. Σημείωσε, πάντως ότι καμία εκλογή δεν χάθηκε ή κερδήθηκε πριν ανοίξουν οι κάλπες, αναφέροντας ως αστάθμητους παράγοντες τα χαμηλά ποσοστά συσπείρωσης των ψηφοφόρων της Ν.Δ. και το υψηλό ποσοστό των αναποφάσιστων.

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στα χαμηλά ποσοστά συσπείρωσης των οπαδών της ΝΔ και στην διάρκεια της ομιλίας της στα εγκαίνια του περιπτέρου του υπουργείου Εξωτερικών στη 74η ΔΕΘ, λέγοντας πως είναι "απολύτως βεβαία ότι η συσπείρωση αυτή θα ανέβει μετά τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού και τη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε την προεκλογική συσπείρωση των μεγάλων κομμάτων η οποία θα κάνει και τη μεγάλη ανατροπή".

Ακόμη η υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε γενναία την απόφαση του πρωθυπουργού να ζητήσει νωπή λαϊκή εντολή και επισήμανε ότι υπάρχουν δυσκολίες, αλλά υπάρχει φως, υπάρχει ελπίδα, υπάρχει όραμα.

Στην ομιλία της στην τελετή εγκαινίων του Περιπτέρου του υπουργείου Εξωτερικών στην 74η ΔΕΘ, η Μπακογιάννη είπε ότι η περίοδος που έρχεται είναι κρίσιμη και για την εξωτερική πολιτική της χώρας και έκανε αναφορά στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, τονίζοντας ότι "πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα" και κατηγόρησε την κυβέρνηση Γκρούεφσκι ότι "επιχειρεί να ξαναγράψει την Ιστορία και καλλιεργεί στους κατοίκους της ΠΓΔΜ το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία, απομακρύνοντας τη γειτονική χώρα από την ευρωατλαντική προοπτική της". Υπογράμμισε δε ότι οι «κόκκινες γραμμές» που έχει χαράξει η ελληνική κυβέρνηση ισχύουν.

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στο Κυπριακό και σημείωσε ότι υπάρχουν δυσκολίες στη διαδικασία των συνομιλιών για εξεύρεση λύσης, όμως υπάρχουν προϋποθέσεις για λύση και κάλεσε την Τουρκία να δείξει έμπρακτα ευρωπαϊκή συμπεριφορά που είναι και ο δρόμος που οδηγεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com