Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Γ. Παπανδρέου: Αυτή η κυβέρνηση δεν δικαιούται να ζητά συναίνεση

Σαφή απάντηση στα σενάρια που φέρουν τον πρωθυπουργό να ζητά συναίνεση από την αξιωματική αντιπολίτευση, ώστε ν' αποφευχθούν οι εκλογές, έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.


"Δεν μπορούν σήμερα να ζητούν συναίνεση όσοι λειτούργησαν με γνώμονα μόνο το μικροκομματικό τους συμφέρον, μόνο για να συνεχίσουν την νομή της εξουσίας", είπε . Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι η χώρα είναι ακυβέρνητη με ευθύνη της κυβέρνησης, οι πολίτες έχουν χάσει την υπομονή τους και μόνη λύση είναι οι εκλογές. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο ανασχηματισμού, εκτίμησε ότι απλώς θα ανακυκλώσει τις ίδιες αδυναμίες.

Απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε ότι η προεκλογική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και το μόνο που δεν είναι γνωστό είναι πόσο θα κρατήσει. Εκτίμησε ότι η μάχη θα δοθεί στο πεδίο της οικονομίας και δεσμεύτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναδείξει υπεύθυνο και εφαρμόσιμο σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Αναφερόμενος στον εκλογικό πήχυ, σημείωσε ότι "η νίκη μας δεν θα κριθεί μόνο από τα ποσοστά, αλλά και από το πόσο θα έχουμε προετοιμάσει τους πολίτες να γίνουν συμμέτοχοι της προσπάθειας που προτάσσει το ΠΑΣΟΚ".

Ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε ότι δεν θα διστάσει να λάβει κάθε απαραίτητο μέτρο για την αποκατάσταση της αυτονομίας της πολιτικής και των συνθηκών διαφάνειας στο δημόσιο βίο.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com