Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Ενεργοποιήθηκε το μέτρο της απόσυρσης ΙΧ

Τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες ενεργοποιούνται σειρά μέτρων όπως η απόσυρση των ΙΧ, τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, οι ρυθμίσεις καταβολής του Φ.Π.Α και το «πάγωμα» των πλειστηριασμών υπέγραψε ο Κάρολος Παπούλιας. Πρόκειται για τις διατάξεις που δεν πρόλαβαν να γίνουν νόμος του κράτους λόγω του πρόωρου κλεισίματος της Βουλής με απόφαση του Κ. Καραμανλή.


Οι διατάξεις αυτές προβλέπουν το πάγωμα των πλειστηριασμών έως 200.000 ευρώ, την απόσυρση των αυτοκινήτων και την επιβολή «πράσινων» τελών κυκλοφορίας. Επίσης περιλαμβάνουν την αύξηση στο 1,5% επί του τζίρου του ποσοστού των επισφαλειών που θα μπορούν να περάσουν σε ειδικό κονδύλι οι επιχειρήσεις, τη δυνατότητα καταβολής το ΦΠΑ με "περίοδο χάριτος" δύο μηνών και ρύθμιση για τις εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων της Ο.Α.
Ας σημειωθεί ότι η νέα απόσυσρη αφορά σε περίπου 1,7 εκατομμύρια ΙΧ παλαιάς τεχνολογίας, τα οποία κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους. Τα κίνητρα που προβλέπονται ξεκινούν από τα 500 ευρώ και φτάνουν στα 2200 ευρώ, αναλόγως της παλαιότητας του αυτοκινήτου. Επίσης, άλλα 1000 ευρώ θα εισπράττει κάποιος ο οποίος προσκομίζει στην εφορία του τιμολόγιο αγοράς και νέου ΙΧ, μετά την απόσυρση του παλιού. Κρίσιμη, σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι η στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στο όλο θέμα. Κι αυτό γιατί η Πράξη έχει ισχύ μέχρι και 40 μέρες μετά τη σύσταση της νέας Βουλής. Το κόμμα που θα έχει την πλειοψηφία, θα πρέπει έως τότε να «κατεβάσει» νόμο για να εξακολουθήσει να ισχύει η ρύθμσιη.
Ολυμπιακή

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη ρύθμιση των θεμάτων των εργαζομένων της Ολυμπιακής θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι οι μηχανικοί και πιλότοι της Ολυμπιακής που θα μεταταγούν στην ΥΠΑ μπορούν να λαμβάνουν άδεια άνευ αποδοχών άνω του ενός έτους, προκειμένου να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Εκπρόσωποι των εργαζομένων δηλώνουν ότι έχουν πάρει διαβεβαίωση τόσο από τη Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ, ότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα επικυρωθεί από την επόμενη Βουλή.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com