Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Συμφωνία για το ντιμπέιτ των «δύο»

Συμφωνία επετεύχθη ανάμεσα στη νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για την τηλεοπτική αναμέτρηση των κ.κ. Καραμανλή και Παπανδρέου, Το βράδυ της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου. Ο κύβος ερρίφθη ύστερα από τη διάθεση συμβιβασμού που επέδειξε ο Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας στις τελευταίες προτάσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου για τους όρους διεξαγωγής της συζήτησης.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέσυρε την πρόταση για επιλογή της σειράς με την οποία θα απαντηθούν οι ερωτήσεις με τη μέθοδο του "κλειστού φακέλου". Προτείνει τώρα, η επιλογή να γίνει από τη συντονίστρια της συζήτησης, Μαρία Χούκλη. Σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνεί, προτείνει η σειρά των θεματικών ενοτήτων να γίνει με βαση το "διακύβευμα" των εκλογών και συγκεκριμένα:

1. Οικονομία- Ανάπτυξη
2. Κοινωνικά θέματα - Παιδεία
3. Κράτος - Δημόσια Διοίκηση
4. Περιβάλλον-Υποδομές
5. Εξωτερική πολιτική

Η Ν.Δ. συμφώνησε να στέκονται οι δύο πολιτικοί αρχηγοί όρθιοι. "Συμφωνούμε τέλος με τη διάταξη των πολιτικών αρχηγών και της συντονίστριας που προτείνετε κατά τη συζήτηση και παρακαλούμε να καταγραφεί η αμετακίνητη θέση σας να αρνείστε την παρουσία έγκριτων δημοσιογράφων που θα υποβάλλουν ερωτήσεις συμβάλλοντας στη ζωντάνια και την αμεσότητα του διαλόγου", αναφέρει ο Ευάγγελος Αντώναρος στην επιστολή του.

Όσον αφορά στις ενστάσεις των δημοσιογράφων για το ντιμπέιτ των "έξι", ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων συμφώνησαν στο χρονικό περιορισμό της συζήτησης, καθώς και ότι το ΠΑΣΟΚ συμφώνησε να μην υποβληθούν ερωτήσεις επαναφοράς. Η Ν.Δ. δεν διαφωνεί με την πρόταση να παραμείνει ο χρόνος υποβολής ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους στα 30 δευτερόλεπτα και να μη μειωθεί στα 20".

ΠΑΣΟΚ: "Προχωρούμε"

"Προχωρούμε με τους όρους που συμφωνήθηκαν, όπως αποτυπώνονται στην τελευταία επιστολή σας. Σας παρακαλώ να συγκεντρώσετε τα συγκεκριμένα που έχουν συμφωνηθεί για τις δυο τηλεοπτικές αναμετρήσεις σε δυο κείμενα για να υπογράψουμε", απάντησε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com