Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Tρεις φοιτητές τραυματίες από επίθεση χούλιγκανς στη Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ

Τρεις φοιτητές τραυματίστηκαν το μεσημέρι, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, όταν τους επιτέθηκε ομάδα χούλιγκανς μέσα στη βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 2 μετά το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξαγριωμένοι οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας εισέβαλαν στην πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη φορώντας κράνη μοτοσυκλετιστή, με λοστούς στα χέρια κι άρχισαν να χτυπούν αδιακρίτως όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Επικράτησε πανικός απ την αιφνιδιαστική επίθεση. Φοιτητές που κατάφεραν να διαφύγουν έλεγαν ότι οι δράστες "αναζητούσαν μέλη της ΔΑΠ που είχαν χτυπήσει κάποιον φίλο τους".
Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, εκτός απ τους ξυλοδαρμούς, οι άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές τόσο στην πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη όσο και στο κτίριο διοίκησης, έκλεψαν κινητά τηλέφωνα φοιτητών και έφυγαν ανενόχλητοι όπως εισέβαλαν.
Οι δυο τραυματίες φοιτητές διακομίσθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου που εφημέρευε. Αργότερα, στο νοσοκομείο διακομίστηκε κι ένας τρίτος φοιτητής από τη βιβλιοθήκη. "Είναι απίστευτα αυτά που συμβαίνουν στο πανεπιστήμιο. Το ένα παιδί ήρθε αιμόφυρτο σε σοβαρή κατάσταση. Οι δράστες χτυπούσαν αναξέλεγκτα, θα μπορούσαν και να σκοτώσουν", δήλωσε ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ Δημήτρης Γάκης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com