Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Μόνος ορκίζεται την Τρίτη ο Γιώργος

Οι μεγάλες δομικές αλλαγές, που προωθεί ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο προκαλεί αλλαγές και στο διαδικαστικό της ορκωμοσίας και του ορισμού των νέων υπουργών και υφυπουργών. Ο κ. Παπανδρέου πρόκειται να ορκιστεί μόνος στο προεδρικό μέγαρο το πρωί της Τρίτης, ώστε με τη θεσμική του ιδιότητα και επίσημη πλέον να υπογράψει τα απαραίτητα προεδρικά διατάγματα, για τις καταργήσεις, τις συγχωνεύσεις και την ίδρυση νέων υπουργείων. Στη συνέχεια, το απόγευμα της Τρίτης θα ανακοινωθεί το νέο υπουργικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου θα οριστούν την Τετάρτη το πρωί.

Θα υπάρξουν


τουλάχιστον πέντε μεγάλες αλλαγές. Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών θα διασπαστεί σε δύο: Στο υπουργείο Οικονομίας και ανάπτυξης, το οποίο θα έχει την αρμοδιότητα της οικονομικής στρατηγικής και της ανάπτυξης και στο οποίο θα υπαχθούν και οι περισσότερες αρμοδιότητες του σημερινού υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά και η νησιωτική πολιτική. Και στο υπουργείο Οικονομικών που θα έχει τη δημοσιονομική πολιτική και το λογιστήριο του κράτους.

Η εναπομείνασα αρμοδιότητα της ενέργειας από το καταργηθέν υπουργείο Ανάπτυξης θα ενωθεί με τον τομέα του περιβάλλοντος από το σημερινό ΥΠΕΧΩΔΕ και θα δημιουργήσουν το νέο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το εναπομείναν κομμάτι των δημοσίων έργων από το ΥΠΕΧΩΔΕ και το υπουργείο Μεταφορών θα συγκροτήσουν το νέο υπουργείο Υποδομών και Δικτύων.
Το υπουργείο Εσωτερικών θα διασπαστεί. Το ένα μεγάλο κομμάτι θα είναι η δημόσια διοίκηση, το κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση. Το άλλο θα είναι η προστασία του πολίτη, όπου θα υπαχθούν τα σώματα ασφαλείας και το λιμενικό από το καταργηθέν υπουργείο Ναυτιλίας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com