Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Επιστρέφει τα χρήματα για τις περιττές δαπάνες ο Μπράουν

Περισσότερες από 12.000 λίρες θα πρέπει να επιστρέψει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, όπως ενημερώθηκε σήμερα. Τα χρήματα του είχαν καταβληθεί ως βουλευτική δαπάνη για έξοδα καθαρισμού και συντήρησης του κήπου του δεύτερου σπιτιού του.


Ο οικονομικός έλεγχος που διενεργήθηκε στους καταλόγους των εξόδων που υπέβαλλαν τα μέλη του κοινοβουλίου της Βρετανίας, τα τελευταία χρόνια αναμένεται να αναγκάσει πολλούς από αυτούς να επιστρέψουν χρήματα για δαπάνες που εκ των υστέρων κρίθηκαν υπερβολικές.

Οι δαπάνες του Μπράουν και άλλων βουλευτών ήταν σύμφωνες μεν, με τα μέχρι σήμερα κριτήρια, αλλά ο οικονομικός ερευνητής Τόμας Λέγκ έθεσε αναδρομικά ανώτατα ετήσια όρια για συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών.

Έτσι δαπάνες που ξεπερνούν τις 2.000 λίρες ετησίως για καθάρισμα ή τις 1.000 λίρες για κηπουρική θεωρούνται πλέον υπερβολικές και τα επιπλέον ποσά θα πρέπει να επιστραφούν. Ο Μπράουν συγκεκριμένα θα πρέπει να επιστρέψει 12.415 λίρες για τα έξοδα του δεύτερου σπιτιού του τα οποία περιλαμβάνουν και λογαριασμό για το βάψιμο και τη διακόσμηση που είχε υποβληθεί δύο φορές.

Από το γραφείο του πρωθυπουργού της Βρετανίας υποστηρίζουν ότι οι διαπιστώσεις του Λέγκ δεν συνεπάγονται πως ο πρωθυπουργός παρέβη τους κανονισμούς και πως “Ο κ. Μπράουν υποστήριζε ανέκαθεν τη διαδικασία αυτή, θα συνεργαστεί πλήρως και θα καταβάλει το απαιτούμενο ποσό”
 
website counter
friend finderplentyoffish.com