Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Μιχ. Λιάπης: «Θέλουμε ένα αρχηγό primus inter pares...»

Καθαρή θέση κατά της υποψηφιότητας της Ντ. Μπακογιάννη για την ηγεσία της Ν.Δ, παίρνει με δήλωσή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο Μιχ. Λιάπης. Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης της Ν.Δ. με σύνθημα «ο καραμανλισμός να επιστρέψει στις ρίζες του» τάσσεται υπέρ της επιλογής του νέου προέδρου με κριτήριο την επαναβεβαίωση των αρχών του ιδρυτή της παράταξης Κων/νου Καραμανλή.


Ο Μιχ. Λιάπης σημειώνει ότι η παράταξη, ενόψει του συνεδρίου έχει ανάγκη από "έναν απροσχημάτιστο ειλικρινή εσωκομματικό διάλογο, νέο πολιτικό στίγμα και ιδεολογική αναβάπτιση". Εστιάζει σε πέντε βασικούς στόχους: Την υπηρεσία του κοινωνικού φιλελευθερισμού, με έμφαση στον άνθρωπο και όχι στους αριθμούς και μακριά από τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες. Την απόρριψη της διαχειριστικής λογικής, των τακτικισμών και των επιφανειακών προσεγγίσεων, μακριά από την "τηλεοπτική πασαρέλα". Σε αυτό το σημείο εκτιμάται πως για μία ακόμη φορά φωτογράφισε την Ντόρα Μπακογιάννη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "η επικοινωνία δεν πρέπει να γίνεται το καμουφλάζ για να κρύβει ανικανότητες, καθώς ότι λάμπει δεν είναι χρυσός".

"Θέλουμε έναν αρχηγό primus inter pares, που να είναι ανοιχτός στο διάλογο, ανεκτικός στη διαφορετική άποψη, να επιζητεί την κομματική συναίνεση και πάνω από όλα να υπηρετεί τη σύνθεση", κατέληξε ο Μιχ. Λιάπης, τονίζοντας ότι ο τόπος έχει ανάγκη από μία μεγάλη κεντροδεξιά.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com