Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Μέτρα για παραεμπόριο και κυκλοφοριακό

Το παραεμπόριο, και το φαινόμενο των πλανόδιων πωλητών εξω από εμπορικά κατατσήματα, όπως και το αυξημένο κυκλοφοριακό πρόβληματης Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και του αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας Θόδωρου Αθανάσαρου, στο Μέγαρο Δημοτικής Αστυνομίας στη Μοναστηρίου.


Και για τα δυο ζητήματα ο κ. Αθανάσαρος ζήτησε στενότερη συνεργασία ελληνικής και δημοτικής αστυνομίας, πράγμα στο οποίο συμφώνησε και ο υφυπουργός Σπύρος Βούγιας.


Στην έντατικοποίηση των ελέγχων και των κατασχέσεων των εμπορευμάτων, των πλανόδιων πωλητών που βρίσκονται σε δρόμους της πόλης και έξω από εμπορικά καταστήματα, κατέληξαν τόσο ο κ. Βούγιας όσο και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομιας Θ. Αθανάσαρος. Το μέτρο όμως όπως τόνισε ο κ. Αθανάσαρος δεν λύνει το πρόβλημα καθώς δεν χτυπάει το ζήτημα στη ρίζα του. Οπως τόνισε ο κ. Αθάνασαρος η κατάσχεση των εμπορυεμάτων δεν λύνει το πρόβλημα, καθώς οι πλανόδιοι δεν μπορούν να συλληφθούν (συνήθως πρόκειται για αιτούντες άσυλο) αλλά και η ποινή του προστίμου είναι ανώφελη αφού συνήθως οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ούτε ΑΦΜ ούτε ταυτότητα.

Αυξηση προστίμων

Στη άυξηση τπου προστίμου για παράνομη σταθμευση στη ζώνη ελεχγόμενης σταθμευσης προσανατολίζεται η Δημοτική Αστυνομία για την πάταξη του φαινομένου καθώς όπως δήλωσε ο κ. Αθάνασαρος, το πρόστιμο που μέχρι σήμερα επιβάλλεται είναι τόσο χαμηλό που δεν δρα αποτρεπτικά.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com