Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Στο στόχαστρο της Κομισιόν η χώρα μας για την Κορώνεια

Από τις 3 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Ενωση περιμένει απάντηση από τη χώρα μας για την Κορώνεια, αλλά ακόμη δεν την έχει λάβει. Αυτό απάντησε ο Ελληνας επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα περιβάλλοντος, Σταύρος Δήμας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλη Τρεμόπουλου.


Πρόκειται για την προειδοποιητική επιστολή που είχε στείλει η Ε.Ε. στην Ελλάδα, στις 26 Ιουνίου 2009. Σύμφωνα με το Στ.Δήμα, η επιτροπή θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση και βάσει της απάντησης των ελληνικών αρχών στην επίσημη προειδοποιητική επιστολή, ή ελλείψει αυτής, οι υπηρεσίες της θα λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα.

Όπως επισημαίνει ο Ελληνας επίτροπος, ο προϋπολογισμός του έργου αποκατάστασης της λίμνης Κορώνειας ανέρχεται σε 26.910.000 ευρώ, εκ των οποίων η εισφορά του Ταμείου Συνοχής ανέρχεται σε 20.182.500 ευρώ. Η Επιτροπή, πρόσθεσε, εξετάζει την αίτηση τροποποίησης που υπέβαλαν οι ελληνικές αρχές και περιμένει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το αίτημα τροποποίησης, προκειμένου να ολοκληρώσει την αξιολόγησή της. Σημειώνει επίσης ότι, στο πλαίσιο της από κοινού διαχείρισης, ορισμένες τεχνικές πτυχές της εφαρμογής υπάγονται στις αρμοδιότητες των κρατών μελών.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com