Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

«Πόθεν έσχες» για όλους εξήγγειλε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Την καθιέρωση ενός είδους «πόθεν έσχες» για όλους τους πολίτες, μέσω ενός συστήματος φορολογικών δηλώσεων που θα αποτυπώνουν στο μέγιστο τόσο τα εισοδήματα όσο και τη συνολική περιουσιακή κατάσταση, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».


Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας θα γίνεται από το επόμενο έτος, με ένα νέο προοδευτικό σύστημα, που θα επιβαρύνει περισσότερο τις μεγάλες περιουσίες ακι ότι θα υπάρξει αφορολόγητο όριο για τις μικρές και μεσαίες ακίνητες περιουσίες. "Και σε αυτή την κατηγορία είναι ανάγκη να διορθωθούν οι σημερινές αδικίες, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ακίνητα των offshore εταιριών. ", τόνισε.

Για τα τεκμήρια διαβίωσης και το "πόθεν έσχες", ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι είναι αναγκαίο "να υπάρξει άμεσα ένα σύγχρονο σύστημα διασταύρωσης και εντοπισμού της φορολογητέας ύλης, που να στηρίζεται σε ένα συνδυασμό κινήτρων και αξιοποίησης της τεχνολογίας".

Σε σχέση με το αν οι Βρυξέλλες θα δώσουν επαρκή παράταση για τη μείωση του ελλείμματος, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε αισιόδοξος, καθώς -όπως τόνισε- στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιανουάριο "θα αποτυπωθούν με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα το σχέδιο και οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι για την πορεία των οικονομικών"

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας ενιαίας αρχής πληρωμής στο Δημόσιο και τη γενική κατεύθυνση για ενιαίο μισθολογικό καθεστώς σε αυτό.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com