Μπροστά στην κούρσα της διαδοχής παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς, παρά την προσχώρηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη. Σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Alco, που δημοσιεύει η ιστοσελίδα newsit.gr, ο Μεσσήνιος πολιτικός προηγείται με 5,6% στο ερώτημα «ποιός θα θέλατε να εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας».
Από εκείνους που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές, το 43,9% επιθυμεί να δει στην προεδρία τον Αντώνη Σαμαρά, το 38,3% τη Ντόρα Μπακογιάννη και το 13,6% τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Η ψαλίδα ανοίγει σε 6,1%, στον δεύτερο εκλογικό γύρο, με τον Αντ. Σαμαρά να συγκεντρώνει το 48,6% και τη Ντόρα Μπακογιάννη το 42,5%. Αναποφάσιστο ή απρόθυμο να απαντήσει δηλώνει το 8,9%. Συντριπτική είναι η υπεροχή Σαμαρά στην παράσταση νίκης, με 44,7% αντί 29,2% της αντιπάλου του. Υψηλό είναι το ποσοστό όσων δεν τολμούν πρόβλεψη, καθώς ανέρχεται σε 26,1%.
Όσον αφορά στις κινήσεις Αβραμόπουλου και Σπηλιωτόπουλου, το 29,5% εκτιμά ότι η σύμπραξη του τέως υπουργού Υγείας με τον Αντώνη Σαμαρά θα επηρεάσει περισσότερο το εκλογικό αποτέλεσμα από εκείνη του τέως υπουργού Παιδείας με τη Ντόρα Μπακογιάννη. Το αντίθετο πιστεύει το 14%. Ισοδύναμα βλέπει τα δύο στρατόπεδα το 18,8%, ενώ το 11,8% πιστεύει ότι το εκλογικό σώμα δεν θα επηρεαστεί από τις κινήσεις των δύο στελεχών.
Η έρευνα έγινε από το απόγευμα της 16ης Νοεμβρίου έως και το απόγευμα της 17ης, σε δείγμα 1.000 ατόμων.