Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Νέα δεδομένα για την πτώση του Airbus

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα, αναφορικά με τη μοιραία πτήση της Air France. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Mundo, κυβερνήτης της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Air Comet, που πετούσε κοντά στη ζώνη του ατυχήματος, κατέθεσε ότι είδε μια «έντονη λάμψη άσπρου φωτός».


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας, στην κατάθεσή του ο κυβερνήτης της Αir Comet είπε ότι "ξαφνικά, παρατηρήσαμε στο βάθος μία δυνατή και έντονη λάμψη, από άσπρο φως, η οποία ακολούθησε μία κάθετη καθοδική τροχιά και στη συνέχεια διασπάστηκε σε έξι κομμάτια", το ίδιο ακριβώς είπαν ότι είδαν ο συγκυβερνήτης και ένας επιβάτης.

Η έκθεση διαβιβάστηκε στην Air France, την Airbus και τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας της Ισπανίας.
Σύμφωνα με την El Mundo, τη στιγμή του περιστατικού, το αεροσκάφος της Air Comet βρισκόταν σε γεωγραφικό πλάτος 7 μοίρες βορείως του Ισημερινού και γεωγραφικό μήκος 49 μοίρες δυτικά, ενώ η θέση της πτήσης Ρίο-Παρίσι υπολογίζεται περίπου 30 μοίρες δυτικά του ισημερινού και τονίζει ότι "η έκθεση του πιλότου βάζει στο τραπέζι μία από τις υποθέσεις που είχαν αποκλειστεί ως αιτία του ατυχήματος: την έκρηξη βόμβας εντός του αεροσκάφους".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com