Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Ανακοινώσεις και για το έκτακτο βοήθημα

Είναι πιθανό να ανακοινωθεί το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, το οποίο είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση προεκλογικά και προχωρά τώρα στην εφαρμογή του. Οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι θα είναι σαφώς περικομμένο, σε σχέση με όσα αρχικώς υπολογίζονταν. Δηλαδή, το σύνολο του «πακέτου» θα διαμορφωθεί σαφώς χαμηλότερα από τα επίπεδα των 2,5 δισ ευρώ κι ενδεχομένως να πέσει τελικώς κάτω κι από το 1,5 δισ.


Ως βασική αιτία αυτής της εξέλιξης θεωρείται ότι είναι η κακή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, η οποία δεν επιτρέπει παροχές, ακόμα κι εκτάκτου χαρακρτήρα, όπως η παραπάνω. Ως γωνστόν, στις Βρυξέλλες εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις, σχετικά με τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας, έστω και για περιορισμένου βαθμού ενισχύσεις των οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερων.

Σήμερα, κατά πάσα πιθανότητα, θα διευκρινισθεί ποιοι υπό ποιους όρους θα δικαιούνται να λάβουν το βοήθημα, αν και τα σενάρια επιμένουν ότι το πιθανότερο όριο θα διαμορφωθεί στα 10.000 με 10.500 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα. Το πιθανότερο, τέλος, είναι το βοήθημα ή τουλάχιστον η πρώτη δόση του, να δοθούν έως το τέλος Δεκεμβρίου, προκειμένου η «χρέωση» να γίνει στον προυπολογισμό του 2009.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com