Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Λοιμωξιολόγοι: Πρέπει να εμβολιαστεί το 40% του πληθυσμού

Πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 40% του γενικού πληθυσμού με το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης, λένε οι λοιμωξιολόγοι του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.



Την ίδια στιγμή, αθρόα είναι η συρροή του κόσμου με συμπτώματα γρίπης, στα εξωτερικά ιατρεία του ΑΧΕΠΑ, τις ημέρες της γενικής εφημερίας, πράγμα που δοκιμάζει τη λειτουργία του, τονίζει ο διευθυντής Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου, καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ, Παύλος Νικολαΐδης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του νοσοκομείου, 350 άτομα προσέρχονται με συμπτώματα γρίπης στα εξωτερικά ιατρεία μόνο του ΑΧΕΠΑ, σε κάθε γενική εφημερία. «Το ίδιο, πιστεύω, ότι συμβαίνει και στα άλλα μεγάλα νοσοκομεία» δήλωσε ο Π.Νικολαΐδης και συνέστησε να μην προσέρχεται ο κόσμος στα νοσοκομεία, όταν έχει απλά συμπτώματα και χαμηλό πυρετό, αλλά μόνο όταν τα συμπτώματα επιμένουν για διάστημα πάνω από πέντε μέρες. «Έτσι κι αλλιώς, κι εμείς, όταν έχουμε ένα απλό περιστατικό γρίπης, συστήνουμε στον κόσμο να μείνει στο σπίτι και να πάρει αντιπυρετικά», τονίζει. Τα παραπάνω δήλωσε ο Π. Νικολαΐδης με αφορμή το 2ο ετήσιο συνέδριο με θέμα «Σύγχρονες εξελίξεις της Λοιμωξιολογίας», που θα διεξαχθεί στις 3 – 5 Δεκεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com