Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Να προχωρήσει η δημιουργία της Ζώνης Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη, ζητά το ΔΣ της εταιρίας

Εκκληση στην κυβέρνηση να λάβει τις αποφάσεις που απαιτούνται για να προχωρήσει η υπόθεση της Ζώνης Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη, απευθύνει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε.».


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής πρόεδρος της εταιρίας, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος Ιορδάνης Αρζιμάνογλου και άλλα μέλη του Δ.Σ. έδωσαν συνέντευξη Τύπου και υπογράμμισαν πως στα δύο χρόνια λειτουργίας του εργάστηκαν πάνω σε πέντε στόχους που έχουν σχέση με την χωροθέτηση της Ζώνης, τα κίνητρα προς τις επιχειρήσεις, τα κριτήρια επιλογής τους, τη διαχειριστική επάρκεια της εταιρίας και το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης.
Όπως είπαν το δικό τους έργο ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του 2009 και απομένουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την παραχώρηση εκτάσεων του δημοσίου κατά χρήση, την έγκριση του στρατηγικού σχεδίου και των κριτηρίων, η δεύτερη απάντηση των ελληνικών αρχών στις Βρυξέλλες για το θέμα των κινήτρων, που πρέπει να δοθεί μέχρι τις 7 Ιανουαρίου του 2010 και η πρόσληψη 8 εξειδικευμένων στελεχών.
Η Ζώνη Καινοτομίας είναι μονόδρομος για την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος και παρατήρησε πως το χρονικό πλαίσιο είναι ασφυκτικό, ο ανταγωνισμός μεταξύ των Ζωνών Καινοτομίας είναι έντονος και δεν πρέπει να χαθεί χρόνος με καθυστερήσεις.
Το Δ.Σ. της «Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε.» επισημαίνει ότι η αλήθεια για το έργο του είναι διαμετρικά αντίθετη από όσα είπε στη Βουλή η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη.Ο Β. Παπαγεωργόπουλος είπε ότι η υφυπουργός τους αδίκησε και ανέφερε ανακρίβειες, σημειώνοντας ότι μέσα σε δύο χρόνια το Δ.Σ. συνεδρίασε 34 φορές.«Είναι κρίμα να ασχολούμαστε με τις απολαβές των μελών ου Δ.Σ. και όχι με το έργο του», υπογράμμισε ο Ι. Αρζιμάνογλου.
Η υφυπουργός Εσωτερικών ανταπαντά ότι το Δ.Σ. δεν έκανε το έργο που ανέλαβε.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com