Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Ευκαιρίες για «πράσινες επενδύσεις» στο Πάρκο Αξιού

Τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν για μια σειρά επενδύσεων στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού έχουν οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες, αλλά και οι τοπικοί φορείς μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος LEADER, για τη δημιουργία μονάδων οικοτουρισμού, μεταποίησης και άλλες ήπιες προς το περιβάλλον δράσεις.


Αναλυτικά στοιχεία ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο του Money Show, στη Θεσσαλονίκη, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου, στο πλαίσιο του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2007-2013.
Οι παρεμβάσεις αφορούν τόσο σε ιδιωτικές επενδύσεις (μονάδες φιλοξενίας, χώρους εστίασης και αναψυχής, επισκέψιμα αγροκτήματα, μονάδες εναλλακτικού τουρισμού, γραφεία προώθησης εναλλακτικού τουρισμού, πολύ μικρές μεταποιητικές και βιοτεχνικές μονάδες, μονάδες οικοτεχνίας – χειροτεχνίας, επιχειρήσεις παραγωγής ειδών διατροφής), όσο και μικρά δημόσια έργα υποδομής (τοπικά κέντρα τουριστικής πληροφόρησης, σήμανση αξιοθέατων, ποδηλατικές διαδρομές, ανάδειξη μνημείων, δημιουργία μουσείων).
Τα στοιχεία έδωσε ο εκπρόσωπος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Θεσσαλονίκης Γιώργος Πετρίδης, μιλώντας για "ευκαιρίες πράσινων επενδύσεων και συνεργασιών".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com