Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Moody's: Υπερβολικοί οι φόβοι για την ρευστότητα της Ελλάδας

Σε λάθος βάση βρίσκονται οι φόβοι των επενδυτών σχετικά με το πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδας αναφέρει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, Moody's, σε έκθεση του με τίτλο “Οι φόβοι των επενδυτών για κρίση ρευστότητας στην Ελλάδα είναι υπερβολικοί”.


Όπως αναφέρει η Moody's, η οποία πρόσφατα έθεσε την Ελλάδα υπό επίβλεψη για πιθανή υποβάθμιση, ο κίνδυνος για την Ελληνική οικονομία έγκειταισε μακροπρόθεσμο ορίζοντα και όχι στο πρόβλημα της ρευστότητας βραχυπρόθεσμα.

Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Αρνάουντ Μάρες, οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η Ελληνική οικονομία σχετικά με το χρέος, δεν διαφέρουν σημαντικά από αυτούς που αντιμετωπίζουν άλλα κράτη-μέλη. Ακόμη, ο Μάρες υποστηρίζει πως η προτίμηση της ΕΚΤ στα ελληνικά ομόλογα δείχνει οτι η πιθανότητα να σκηθούν πιέσεις στην ρευστότητα της χώρας είναι πολύ μικρή.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο απαιτείται να αλλάξουν τα κριτήρια της ΕΚΤ, να υποβαθμιστεί η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ή συνδυασμός των δύο. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την έκθεση, η Moody' s εκφράζει τις ανησυχίες της ότι οι προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας θα μειώσουν την αξιοπιστία της.

Η απόφαση του οίκου για την υποβάθμιση ή όχι της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας αναμένεται να βγεί στο τέλος του 2009 ή στις αρχές του 2010.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com