Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Συναλλαγές με το Βατοπέδι μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου

Ανακάλεσε ο υπουργός οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, την αποδοχή γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με την οποία προτεινόταν στο Δημόσιο να συμφωνήσει στην πρόταση της μονής Βατοπεδίου για την επιστροφή -υπό όρους- ακινήτων. Η συμφωνία με τη μονή είχε σταλεί για εκτέλεση στις αρμόδιες υπηρεσίες την τελευταία εργάσιμη ημέρα, πριν τις εκλογές, στις 2 Οκτωβρίου 2009.


Η πρόταση της μονής Βατοπεδίου προέβλεπε την επιστροφή στο Δημόσιο όλων των ακινήτων ανταλλάχθησαν με εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας, τα οποία βρίσκονταν ακόμη στην κατοχή της, καθώς και το τίμημα όσων από αυτά μεταβίβασε σε τρίτους. όσον αφορά, όμως στο ζήτημα της κυριότητας της λίμνης και των παραλίμνιων περιοχών, ανέφερε ότι θα λυθεί στα δικαστήρια.

"Η ανάκληση της αποδοχής έγινε γιατί το Δημόσιο δεν συναλλάσσεται, ούτε συμβιβάζεται με οποιονδήποτε τρόπο και με οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, για τα προφανή και αδιαμφισβήτητα δικαιώματα του, τόσο στις κοινόχρηστου χαρακτήρα εκτάσεις της λιμνοθάλασσας, όσο και στις παραλίμνιες εκτάσεις, καθώς και στα ακίνητα, που με τις γνωστές, μεθοδευμένες ενέργειες της προηγούμενης Κυβερνησης, περιήλθαν στην κατοχή της Μονής ή τρίτων", τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου έδωσε εντολή στον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, να συγκροτήσει ομάδα εργασίας, η οποία θα θα προβεί άμεσα σε όλες τις δικαστικές και διοικητικές ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα του Δημοσίου για τα ακίνητά του.

Το υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει τις συναλλαγές που οδήγησαν τα ακίνητα στην κατοχή της Μονής, εγκληματικές, παράνομες και άκυρες,
 
website counter
friend finderplentyoffish.com