Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

«Κατηγορώ» κατά Σανιδά - Ζαγοριανού από τον συνήγορο του Γ. Σκαρπέλη

Για πολιτική και νομική χειραγώγηση, με αυτουργούς τα δύο μεγάλα κόμματα και στόχο τη συγκάλυψη του σκανδάλου της Siemens, έκανε λόγο ο ο συνήγορος του πρώην διευθυντικού στελέχους του ΟΤΕ Γ. Σκαρπέλη, Γ. Ματζουράνης, ο οποίος κατέθεσε στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή.


Δεν αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα, αντιθέτως κατονόμασε τον πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά και τον πρώην ανακριτή της υπόθεσης των «μαύρων ταμείων», Ν. Ζαγοριανό. Φέρεται να δήλωσε ότι ο τελευταίος ήταν άπειρος, είχε σχέσεις με ανώτατους δικαστικούς και στελέχη της Ν.Δ. και ως εκ τούτου "εύκολα χειραγωγήσιμος", με αποτέλεσμα να στηθεί μια μηχανή για να παραγραφούν οι ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσθεσε ότι οι κ.κ. Σανιδάς και Ζαγοριανός είχαν συνεχείς συναντήσεις και τηλεφωνική επικοινωνία, γεγονός που υποστήριξε ότι θα αποδειχθεί, εάν γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Ο δικηγόρος του Γ. Σκαρπέλη, τόνισε, όμως, ότι η συγκάλυψη είχε ξεκινήσει πριν αναλάβει την υπόθεση ο Ν. Ζαγοριανός. Όπως είπε, τον Μάιο του 2008 είχε ζητήσει από τον εισαγγελέα Π. Αθανασίου που διενεργούσε την προκαταρκτική έρευνα να στείλει την δικογραφία στην Βουλή, κάτι που όχι μόνο δεν έγινε, αλλά αντιθέτως ο Γ. Σανιδάς έσπευσε να δηλώσει ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.

Ο Γ. Μαντζουράνης φέρεται να χαρακτήρισε τον Μιχάλη Χριστοφοράκο "συμβιωτικό μέλος" της οικογένειας Μητσοτάκη, λέγοντας ότι λειτουργούσε ως "μεγάλος αδελφός".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com