Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Το παρασκήνιο της συνάντησης Παπανδρέου - Σαμαρά

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει σε ότι έχει να κάνει με τη συναίνεση της Ν.Δ στη λήψη των αναγκαίων δημοσιονομικών μέτρων για τη χώρα, φέρονται να υποστηρίζουν στη Ρηγίλλης, μετά και τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό. Το τέλος εποχής στο κλίμα συναίνεσης για την οικονομία επιβεβαιώνεται και από τα όσα φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός, καθώς απαντώντας στις αιτιάσεις του Αντώνη Σαμαρά σημείωσε με νόημα «Η ιστορία θα κρίνει τη συμβολή όλων στην αντιμετώπιση της κρίσης».


"Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα που αφορά τον χειρισμό των δημοσιονομικών σε σχέση με την Ε.Ε. να στέλνει συνεχώς αντιφατικά μηνύματα", φέρεται να είπε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου. Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. στις δηλώσεις περί "Τιτανικού", ενώ συνέστησε στον Γ. Παπανδρέου στην περίπτωση που απαιτηθούν νέα μέτρα έως τις 16 Μαρτίου, να τα αποφασίσει και να τα ανακοινώσει η ίδια η κυβέρνηση νωρίτερα παρά να υποχρεωθεί από τις Βρυξέλλες.

"Δεν έχουν νόημα τώρα τα νέα μέτρα, πρέπει να αξιολγήσουμε την κατάσταση", ανταπάντησε ο πρωθυπουργός, για να επανέλθει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας: p>"Στόχος είναι να βρεθεί λύση στο πλαίσιο της ευρωζώνης και να μη χρειαστεί μονομερής προσφυγή στο ΔΝΤ" Ο Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στη συνάντησή του την επόμενη εβδομάδα με τον Ζοζέ Μπαρόζο, υπογράμμισε ότι θα τον συναντήσει ως Ελλάδα, "βάζοντας πλάτη για τη χώρα".

"Εμείς ζητάμε ευρύτερες συναινέσεις για τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα, μας ενδιαφέρει η στήριξη εντός και εκτός της Ελλάδας, καθώς η αναδιάταξη της Οικονομίας είναι εθνική υπόθεση", τόνισε από την πλευρά του ο Γ. Παπανδρέου. Δίχασε η εξεταστική <Το κλίμα της συνάντηση των δύο ανδρών είχε σημαντικές αποκλίσεις από την προηγούμενη συνάντηση, καθώς όλα δείχνουν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλάζει ρότα, μετά και την όξυνση που φαίνεται να προκαλεί η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία."Η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα", επενάλεβε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πως θα πρέπει ο έλεγχος να ξεκινήσει από το 1980. "Αυτό που ξεκινήσατε ως ΠΑΣΟΚ θα τραυματίσει παραπάνω την εικόνα της χώρας", είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ στον Γ. Παπανδρέου.

"Έχουμε μία συγκεκριμένη κατάσταση, που προήλθε από συγκεκριμένες ενέργειες, συγκεκριμένων προσώπων που δεν έχουν καμία σχέση με άλλες καταστάσεις του βαθύτερου παρελθόντος", απάντησε στον πρόεδρο της Ν. Δ ο Γ. Παπανδρέου, απορρίπτοντας εμμέσως το αίτημα για εξεταστική επιτροπή από το 1980. "Η ζημιά" κατέληξε ο πρωθυπουργός, "γίνεται όπου υπάρχει φημολογία και όχι διερεύνηση.Με διαφάνεια θα υπάρξει ξεκαθάρισμα και από εδώ και πέρα θα μπουν κανόνες".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com