Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Στην διατήρηση των προσφυγικών δίπλα στα τείχη επιμένει η Χρύσα Αράπογλου

Στην αναστολή των κατεδαφίσεων στην Ανω Πόλη της Θεσσαλονίκης και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την προβολή και ανάδειξη του προσφυγικού χαρακτήρα περιοχής,επανέρχεται η βουλευτής Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια», Χρύσα Αράπογλου.



Το αίτημά της απευθύνει στους υπουργούς Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο και τους δύο υφυπουργούς Εσωτερικών, Θοδώρα Τζάκρη, και Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκο Μπόλαρη.

Στην επιστολή που τους απέστειλε, περιελάμβανε τον πλήρη φάκελο, φωτογραφικό υλικό, αναλυτικό ιστορικό των αποφάσεων και των παρεμβάσεων στην περιοχή και τις μέχρι σήμερα ενέργειες της ίδιας και της παράταξης για το θέμα.

Με την επιστολή της, η Χρ. Αράπογλου προτείνει την αναστολή των κατεδαφίσεων, την έναρξη διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων για την αξιοποίηση και ανάδειξη της περιοχής, την ουσιαστική προβολή του προσφυγικού χαρακτήρα της περιοχής, τη διάσωση και αξιοποίηση των προσφυγικών κτισμάτων που έχουν απαλλοτριωθεί, με την προοπτική δημιουργίας μιας οργανωμένης και μοναδικής «πολιτιστικής γειτονιάς» της Θεσσαλονίκης, την υλοποίηση των παραπάνω μέσα από την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και την άμεση διακοπή των εξώσεων των τελευταίων κατοίκων της περιοχής.

Σημειώνεται ότι την μελέτη για τις κατεδαφίσεις και ανάδειξη των τειχών είχε εγκρίνει το υπουργείο πολιτισμού όταν η Θεσσαλονίκη ήταν πολιτιστική πρωτεύοσυα της Ευρώπης
 
website counter
friend finderplentyoffish.com