Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Συνέχεια του προγράμματος « βοήθεια στο σπίτι» στο δήμο Σταυρούπολης

Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για τα άτομα της τρίτης ηλικίας και ΑμεΑ του δήμου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης.


Το πρόγραμμα παρέχει οργανωμένη και συστηματική δωρεάν κατ’οίκον πρωτοβάθμια κοινωνική φροντίδα από ειδικούς επιστήμονες και καταρτισμένα στελέχη, ώστε να διευκολυνθεί η καθημερινή τους ζωή και μέσω της ενδυνάμωσης να αποκτήσουν την μέγιστη αυτονομία και κοινωνική ευημερία.

Προβλέπονται βασικές νοσηλευτικές υπηρεσίες, οικογενειακή βοηθητική φροντίδα (κάλυψη καθημερινών αναγκών διαβίωσης, ελαφρύ μαγείρεμα και καθαριότητα, μικροεξυπηρετήσεις έξω από το σπίτι, προμήθεια φαρμάκων, τροφίμων και κάλυψη λοιπών βασικών αναγκών). Επίσης, συνεργασία με άλλες Υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας για την κάλυψη των αναγκών των ηλικιωμένων.

Όπου απαιτείται θα εφαρμόζεται πρόγραμμα φυσιοθεραπείας και ψυχολογικής στήριξης.

Το πρόγραμμα θα εξυπηρετεί 130 ηλικιωμένα άτομα άνω των 65 ετών και μη ηλικιωμένα άτομα που χρήζουν βοηθείας (μη αυτοεξυπηρετούμενα ή μερικώς αυτοεξυπηρετούμενα) και λειτουργεί σε ημερήσια βάση εκτός Σαββατοκύριακου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις στα παραρτήματα του ΚΑΠΗ του δήμου Σταυρούπολης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν στα τηλέφωνα 2310-600779 και 2310-604500
 
website counter
friend finderplentyoffish.com