Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Γ. Παπανδρέου: Εξεταστική για ένα κράτος δικαίου, όχι για ρεβανσισμό

Καμία ρεβανσιστική λογική δεν περιέχεται στην απόφαση του ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική Επιτροπή της Οικονομίας τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Όπως ανέφερε, η συναίνεση που χρειάζεται η χώρα θα πρέπει να βασίζεται στην αλήθεια και σε ένα κράτος δικαίου.


Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το ζητούμενο είναι να χτιστεί η επόμενη σελίδα της χώρας, η οποία θα βασίζεται στην αλήθεια και σε κοινές αξίες που χρειάζονται στο πολιτικό σύστημα. Απαντώντας στην αντιπολίτευση, τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρόβλημα να εξεταστεί η πορεία του χρέους ιστορικά “όσο πίσω και αν χρειαστεί να πάμε”.

Ο πρωθυπουργός, ανέφερε ότι χρειάζεται απόλυτος συντονισμός για το έργο που έχει να πραγματοποιήσει η χώρα και προανήγγειλε μηνιαίους ελέγχους, με τη διαμόρφωση δεικτών, σε όλα τα υπουργεία.

Όσον αφορά την συζήτηση για οικονομική βοήθεια της Ελλάδας από την Ε.Ε., τόνισε πως η χώρα δεν ζητάει χρήματα ούτε από Γερμανούς, είτε από Γάλλους η Ιταλούς αλλά απλά χρόνο για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα σταθερότητας. Επανέλαβε ότι η Ελλάδα πρωτίστως χρειάζεται πολιτική στήριξη για να ανταπεξέλθει στις επιθέσεις των κερδοσκόπων καθώς “Δεν θέλουμε να είμαστε το αλεξικέραυνο στις κινήσεις κάποιων κερδοσκόπων” όπως τόνισε .

Ο Γ. Παπανδρέου, έκανε αναφορά στα χτυπήματα που δέχεται η χώρα λόγω του ελλείμματος αξιοπιστίας και στο μέγεθος της συγκάλυψης του περυσινού ελλείμματος που αποκάλυψε η Επιτροπή Εμπειρογνωμώνων. Τόνισε τέλος ότι η Ελλάδα πρωτοστατεί για να έχει η eurostat μια πιο καθαρή εικόνα για τα οικονομικά στοιχεία όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνες κάποιες χώρες.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com