Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Δυσφορία φορέων για καθυστερήσεις στη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ

«Έγκλημα και μάλιστα χωρίς τιμωρία» είναι αυτό που συντελείται τα τελευταία χρόνια σχετικά με την ανάπτυξη της εκθεσιακής δραστηριότητας στη Θεσσαλονίκη και τη μετεγκατάσταση του εκθεσιακού κέντρου, δηλώνει ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) αλλά και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ ΑΕ), Δημήτρης Μπακατσέλος.


Στο πλαίσιο συνάντησής του με δημοσιογράφους και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ.Μπακατσέλος, σχολίασε πως η Θεσσαλονίκη χρόνο με το χρόνο χάνει ολοένα και περισσότερα κομμάτια της εκθεσιακής αγοράς, ενώ την ίδια ώρα αναπτύσσονται στο Λεκανοπέδιο Αττικής νέα ιδιωτικά κέντρα που αυξάνουν τα μερίδιά τους στην αγορά.

"Δεν είναι δυνατόν να απεμπολούμε δικαιώματα δεκαετιών επειδή κάποιοι δεν μπορούν για λόγους κομματικούς, προσωπικούς ή ιδιοτελείς να πάρουν αποφάσεις", επισήμανε ο κ.Μπακατσέλος, αρνούμενος να κατονομάσει ευθέως τους υπεύθυνους. Αιτιολόγησε την άρνησή του αυτή επικαλούμενος την ευθύνη που φέρει ως πρόεδρος της ΔΕΘ, αφού παρά την παραίτησή του αμέσως μετά τις εκλογές ακόμη, δεν έχει οριστεί νέα διοίκηση. Αφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να μιλήσει με "ονόματα" αφής στιγμής απελευθερωθεί από το βάρος αυτής της ευθύνης.

Πάντως επέμεινε πως η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ είναι θέμα που σχετίζεται άμεσα με την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, και ως εκ τούτου πρέπει να προχωρήσει άμεσα, παρόλο που ο ίδιος δεν φάνηκε να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος γι αυτό, ιδιαίτερα σε μια συγκυρία που δεν υπάρχουν πόροι και έτσι η υπόθεση της έκθεσης κινδυνεύει να μοιάζει με… πολυτέλεια.

Επιπλέον, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του που μια σειρά προτάσεων της διοίκησης της ΔΕΘ για την ανάπτυξη του εκθεσιακού κέντρου και της εκθεσιακής δραστηριότητας στην πόλη, ρίχτηκαν στον Καιάδα ή το καλάθι των αχρήστων. Ως τέτοιες ανάφερε την πρόταση Δοξιάδη και το σχέδιο Καλατράβα, όπως και την αξιοποίηση των ΣΔΙΤ (Συμπράξεων Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα) για την ανάπλαση του Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου, στον υπάρχοντα χώρο, στο κέντρο της πόλης.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com