Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Ανασφάλιστος ένας στους πέντε εργαζόμενους

Το ποσοστό του 20% αγγίζει η ανασφάλιστη εργασία στη χώρα μας, ενώ ένας στους τρεις εργοδότες δεν πληρώνει εισφορές στον ΟΑΕΕ, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξη Τύπου.


Αναφερόμενος στα οικονομικά του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) ο υπουργός Εργασίας εξέφρασε την ανησυχία του επισημαίνοντας ότι μέχρι και το καλοκαίρι "θα πηγαίνουμε μήνα-μήνα". Για τα έσοδα του ΙΚΑ ανακοίνωσε ότι παρατηρήθηκε αύξηση 3,5%, τον Ιανουάριο, καθώς και ότι βρίσκεται 0,7 μονάδες πάνω από τον προϋπολογισμό του. Ωστόσο, επισήμανε ότι έχουν αυξηθεί οι δαπάνες και ότι αυτό αποτελεί πηγή ανησυχίας.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι κατόπιν ελέγχων των υπηρεσιών του υπουργείου διαπιστώθηκε ότι το 20% των εργαζομένων είναι ανασφάλιστοι, ενώ για τον ΟΑΕΕ ότι το 30% των εργοδοτών-επαγγελματιών δεν πληρώνουν εισφορές στον ΟΑΕΕ, με το ύψος τους χρέους ανέρχεται σε 1,8 δισ.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, όσον αφορά την καταβολή των συντάξεων και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ασφαλισμένων. Ζήτησε να μη δημιουργείται ανησυχία στους ασφαλισμένους, καλώντας τους να μη βγουν πρόωρα στη σύνταξη.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε ότι τα ταμεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε πώληση μετοχών και ομολόγων.

Σχετικά με τα περί μείωσης του 14ου μισθού, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι "κάτι τέτοιο δεν συμπεριλαμβάνεται στις προτάσεις μας".

Για το σχέδιο νόμου που αφορά το Ασφαλιστικό, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι μέσα στο Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο και θα παρουσιαστεί.

Ακόμη σε σχέση με το ΙΚΑ ανακοίνωση ότι θα υπάρξει μείωση τιμών για 18 λαπαροσκοπικές επεμβάσεις.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com