Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Επικυρώθηκε η αναπροσαμογή των τελών κυκλοφορίας

Επικυρώθηκαν από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που αφορούν στην αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.


Η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, προανήγγειλε μια συνολική πρόταση για το αυτοκίνητο με πιο δίκαια και αποτελεσματικά μέτρα.

Όπως ανέφερε θα πρέπει να φορολογείται η χρήση και όχι η κατοχή του Ι.Χ. στο πλαίσιο του “ο ρυπαίνων πληρώνει” και επίσης να υπάρξουν κίνητρα για λιγότερο ρυπογόνα Ι.Χ.

Η επικύρωση προκάλεσε επικρίσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο Σταύρος Καλαφάτης από τη ΝΔ, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έφερε καμία σοβαρή πολιτική πρόταση. Από το ΚΚΕ, ο εισηγητής του Θ. Νάνος ανέφερε ότι το νομοσχέδιο δείχνει το αντιλαϊκό πρόσωπο της κυβέρνσησης ενώ ο Π. Μαρκάκης από το ΛΑΟΣ έκανε λόγο για “καυτή πατάτα που πήρε το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ”. Τέλος η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελία Αμανατίδου, μίλησε για άδικο μέτρο.

Απαντώντας σε όλα αυτά η Τ. Μπιρμπίλη ανέφερε πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε προ τετελεσμένων γεγονότων με την ρύθμιση που ψήφισε προεκλογικά η ΝΔ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com