Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Pimco: "Δεν αγοράζουμε ελληνικά ομόλογα"

Η Pimco δεν θα αγοράσει ομόλογα της ελληνικής κυβέρνησης καθώς θεωρεί πως το ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης της Ελλάδας δεν αποσοβεί τον κίνδυνο αθέτησης πληρωμών της χώρας μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του fund ομολόγων.

“Η συμφωνία της Κυριακής για παροχή δανείων 30 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από την Ευρωζώνη λύνει τα βραχυπρόθεσμα προβλήματα ρευστότητας, δεν γιατρεύει ωστόσο την κρίση θεμελιωδών της Ελλάδας”, δήλωσε ο Mohamed El-Erian σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters. “Η αγορά δείχνει πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει προβλήματα αναχρηματοδότησης αλλά και προκλήσεις χρεοκοπίας”, διαπιστώνει ο El-Erian. “Βάσει όσων γνωρίζουμε έως τώρα, δεν θα γινόμασταν αγοραστής”.

Το “πακέτο” διάσωσης της Ελλάδας προβλέπει την παροχή δανείων με επιτόκιο περίπου 5%. Ο επικεφαλής της Pimco εκτιμά πως σε συνδυασμό με τις εκδόσεις ομολόγων, το κόστος δανεισμού που προβλέπεται από τη συμφωνία είναι υψηλό για την Ελλάδα.

Ξεχωριστά ο El-Erian υπογραμμίζει τον κίνδυνο ενδοευρωπαϊκών προκλήσεων στη λειτουργία και το συντονισμό, από τη χορήγηση της στήριξης προς την Ελλάδα. Ο ενθουσιασμός των ευρωπαϊκών χωρών να παράσοχυν συνολική βοήθεια καταστέλλεται από το ιστορικό υπερκατανάλωσης της Ελλάδας, την ανησυχία ηθικών κινδύνων αλλά και την ευρύτερη απουσία διάθεσης της Ε.Ε. να στηρίξει τα "πακέτα" διάσωσης, σημείωσε ο επικεφαλής της Pimco.

“Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί απέναντι στην Ελλάδα, τηρούμε στάση αναμονής και θα θέλαμε να δούμε μεγαλύτερα αποτελέσματα στη δημοσιονομική προσαρμογή”, είπε.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com