Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

To C4I στο μικροοσκόπιο της Εξεταστικής για τη Siemens

Με τις καταθέσεις αξιωματικών του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής αλλά και τεχνικών συμβούλων γιά το C4I, συνεχίζονται οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τα μαύρα ταμεία της Siemens.


Για πρώτη φορά από την εναρξη των εργασιών της η εξεταστική καλεί ,υπηρεσιακά στελέχη της εταιρείας Siemens, ενώ δεν αποκλείεται στα μέσα της προσεχούς εβδομάδας να ξεκινήσουν οι καταθέσεις από πολιτικά πρόσωπα.

Ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Εξεταστικής Κώστας Τζαβάρας, επικαλέστηκε διαδοχικές αποφάσεις του περασμένου Δεκεμβρίου με τις οποίες καταβλήθηκαν 5 εκατομμύρια ευρώ για τη λειτουργία του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων και την παροχή υπηρεσιών για το σύστημα παρακολούθησης ΤΕΤΡΑ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τζαβάρας οι συγκεκριμένες αποφάσεις φέρουν την υπογραφή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Λευτέρη Οικονόμου Η Ν.Δ υποστήριξε ότι συνιστάται πολιτικός και λαϊκός εμπαιγμός από τη μία το ΠΑΣΟΚ να κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ ότι δεν κατήγγειλε τη σύμβαση για το C4I και από την άλλη να εξοφλεί την ανάδοχο εταιρεία.

Το ΠΑΣΟΚ, πάντως, υπογραμμίζει ότι οι πληρωμές έγιναν στο πλαίσιο των συμβατικών υποχρεώσεων που ανέλαβε το ελληνικό Δημόσιο μετά απο τροποποίηση της σύμβασης που έγινε επί ημερωώ του Βύρωνα Πολύδωρα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Μάλιστα ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος κ. Ρηγας επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη τροποποιητική σύμβαση ήταν εκείνη η οποία έδεσε χειροπόδαρα το ελληνικό Δημόσιο ως προς την παραλαβή των συστημάτων και την επιστροφή των εγγυητικών επιστολών.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com