Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Γ. Παπακωνσταντίνου: Πρωτοφανής αύξηση των εσόδων ΦΠΑ στο α' τρίμηνο

Για πρωτοφανή αύξηση των εσόδων από τον ΦΠΑ για το πρώτο τρίμηνο του έτους που θα ανακοινωθούν επίσημα σε 2-3 μέρες - η είσπραξη των οποίων ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο- έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, στην ομιλία του στο συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) για την ψηφιακή επιχειρηματικότητα. Ο υπουργός απέδωσε την αύξηση αυτή στο «κίνημα των αποδείξεων».


Σύμφωνα με τον υπουργό, σήμερα θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την υλοποίηση του προγράμματος σταθερότητας και τα νέα μέτρα . Παραδέχτηκε πως το πρόγραμμα πλήττει ανθρώπους που δεν ευθύνονται ενώ εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει διακομματική συναίνεση.

Χαρακτήρισε τον μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας, ψηφίδα που έλειπε απο την Ε.Ε., ενώ άφησε αιχμές για κακοφωνίες στου κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας πως τα πράγματα δεν λειτουργούν πάντα ευθύγραμμα και ότι υπάρχουν διαφορετικά “πολιτικά ημερολόγια”.

Ακόμη ανέφερε πως η σημερινή απόφαση της ΕΚΤ για τα ομόλογα ακυρώνει τις διαθέσεις των ξένων οίκων ενώ υπενθύμισε πως το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά Ευρωπαϊκό.

Όσον αφορά το θέμα του συνεδρίου, τόνισε πως το νέο φορολογικό πλαίσιο απαιτεί υποδομές πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για να λειτουργήσει αποτελεσματικά, ενώ ανέφερε πως σε πολλές περιπτώσεις χωρών ο εκσυγχρονισμός του δημοσίου τομέα ξεκίνησε από το φορολογικό σύστημα
 
website counter
friend finderplentyoffish.com