Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Η νέα δεκαπενθήμερη αναφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για την πορεία υλοποίησης του ΠΣΑ από τα υπουργεία

Τη νέα αξιολόγηση των υπουργείων όσον αφορά στην υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης 56 δράσεις ολοκληρώθηκαν, έναντι 50 στην προηγούμενη αναφορά του, ενώ οι δράσεις των υπουργείων που έχουν καθυστερήσει ή εμφανίζουν ελλειπή στοιχεία έχουν μειωθεί κατά δύο από οκτώ σε έξι.

Ακόμη, από τις συνολικά 113 δράσεις του ΠΣΑ, 51 δεν έχουν ξεκινήσει ή υλοποιούνται εντός χρονοδιαγράμματος. Οι αντίστοιχες δράσεις ήταν 55 στην αναφορά της 3ης Μαΐου που είχε ανακοινώσει ο Θοδ. Πάγκαλος.

Με "κόκκινο" έχουν σημειωθεί η εισαγωγή αποτελεσματικών ελέγχων κατά την παραγωγή και δημοσιοποίηση των δημοσιονομικών στατιστικών (υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών), η κατάρτιση των τριετών προϋπολογισμών με ενσωμάτωση περικοπών δαπανών (υπουργείο Οικονομικών) η εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο (υπουργείο Οικονομικών), η αποτελεσματική εφαρμογή φόρου στα κέρδη κεφαλαίου από βραχυπρόθεσμες και χρηματιστηριακές συναλλαγές (υπουργείο Οικονομικών), η θέσπιση ετήσιων στόχων για τις εφορίες και η αξιολόγησή τους με βάση την απόδοση (υπουργείο Οικονομικών) και η ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων (υπουργεία Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Οικονομικών, Δικαιοσύνης).

 
website counter
friend finderplentyoffish.com