Στο Άγιον Όρος θα μεταβεί στις 13 και 14 Ιουνίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Αγιορειτικής Εστίας, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, επικεφαλής αντιπροσωπείας για την ολοκλήρωση των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την ίδρυση της Αγιορειτικής Εστίας.
Τη Κυριακή 13 Ιουνίου, ο Β. Παπαγεωργόπουλος και τα μέλη της αντιπροσωπείας θα μετάσχουν στην επίσημη συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας, στην Αίθουσα Συνάξεων του Ιεροκοινοτικού Μεγάρου, όπου απευθυνόμενος προς τους 20 Αντιπροσώπους των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους και τον Πρωτεπιστάτη της Ιεράς Κοινότητας, θα παρουσιάσει τον Απολογισμό του έργου της δεκαετίας.
Τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, ο Β. Παπαγεωργόπουλος θα παραστεί στην επίσημη παραδοσιακή τελετή στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, κατά την διάρκεια της οποίας θα αναλάβει καθήκοντα η νέα Λαυριωτική Επιστασία.
Θα ακολουθήσει συνάντηση στο Μέγαρο της Ιεράς Κοινότητας με την υποβολή ευχών προς τη νέα Επιστασία ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα επιδώσει στο νέο Πρωτεπιστάτη Γέροντα, Παύλο Λαυριώτη, το αναμνηστικό δώρο της δεκαετίας της Αγιορειτικής Εστίας.