Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Στη Βουλή οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις

Ως διάταξη του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό θα κατατεθούν στη Βουλή οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, ύστερα από απόφαση του πρωθυπουργού.


Ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον οποίο οι αλλαγές θα περνούσαν με προεδρικό διάταγμα, προκάλεσαν αντιδράσεις όχι μόνο στην αντιπολίτευση αλλά και στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος. Την κατάθεση του σχεδίου στη Βουλή είχε εισηγηθεί ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος είχε συγκεντρώσει στο πρόσωπό του τα πυρά των διαφωνούντων.

Της απόφασης του πρωθυπουργού προηγήθηκε επιχείρηση πειθούς των βουλευτών της συμπολίτευσης από τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος είχε συναντήσεις τόσο την Παρασκεύη όσο και σήμερα με μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας. Στη σημερινή συνάντηση συνόδευε τον υπουργό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία για το Ασφαλιστικό, είπε πως "πιστεύουμε στην κοινοβουλευτική αυτονομία όμως ξέρουμε και τι διακυβεύεται".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com