Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Λούκα Κατσέλη: 9,2 δισ. ευρώ στην αγορά το 2010

Πακέτο επιδοτήσεων, πιστώσεων και εγγυήσεων για τραπεζικό δανεισμό αξίας 9,2 δις ευρώ που θα διαθέσει το υπουργείο Οικονομίας το 2010 παρουσίασε η υπουργός Λούκα Κατσέλη. Αποτελεί μέρος του «Εθνικού Σχεδίου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων 2010-2013 που περιλαμβάνει και θεσμικές παρεμβάσεις στήριξης των επιχειρήσεων.


Το σχέδιο παρουσιάστηκε σε ημερίδα και έχει την μορφή «Συμβολαίου» στήριξης που θα υπογραφεί με τις επαγγελματικές ενώσεις.

Ανακοινώθηκαν όλα τα νέα «εργαλεία» χρηματοδότησης.

Ακολούθως, θα παρουσιαστούν καινοτόμες επενδύσεις και εταιρείες και θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία.

Από το ποσό των 9,2 δισ. ευρώ που θα «πέσει» στην αγορά εντός του 2010 τα 12,6 δισ. ευρώ έχουν ήδη διατεθεί ή δεσμευθεί για πληρωμή υποχρεώσεων.

Ένα μέρος τους (1,9 δισ. ευρώ) είναι επιδοτήσεις και ανακυκλούμενες πιστώσεις, δηλαδή «χρήμα» που θα πέσει στην αγορά κυρίως μέσω δράσεων του ΕΣΠΑ, ενώ το υπόλοιπο αφορά τις εγγυήσεις που δίδονται μέσω του ΤΕΜΠΜΕ.

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει το πρόγραμμα «μεταποίηση στις νέες συνθήκες» που θα χρηματοδοτήσει εταιρείες που απασχολούν έως 50 άτομα για έργα έως 200 εκατ. ευρώ.

Επίσης η υπουργός ανακοίνωσε το Ταμείο Επιχειρηματικότητας που θα μοιράσει ανακυκλούμενες πιστώσεις 520 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις κάθε είδους.

Το «Εθνικό Σχέδιο Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» θα επικαιροποιείται κάθε χρόνο, με δωδεκάμηνο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση συγκεκριμένων θεσμικών και τριετή στρατηγικό σχεδιασμό.

Ακόμη, θα γίνεται απολογισμός της προόδου υλοποίησης για το προηγούμενο έτος.

Υπάρχουν δεσμεύσεις για την αλλαγή καθεστώτος στην αδειοδότηση τεχνικών επαγγελμάτων, νέα νομοθεσία για τους μεσίτες, τους εμπορικούς αντιπροσώπους, το υπαίθριο εμπόριο και τη διοργάνωση εκθέσεων, αλλά και νομοθεσία για τις εισπρακτικές εταιρείες.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com