Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Άνοιξαν λογαριασμοί δέκα γιατρών σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πάτρα

Το κουβάρι με τις μίζες εκατομμυρίων στο οποίο φέρεται να εμπλέκονται δεκάδες γιατροί της Αθήνας της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας προσπαθούν να ξετυλίξουν οι αρμόδιες ελληνικές αρχές και το ΣΔΟΕ, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που τους παρέδωσαν πριν από περίπου ενάμιση χρόνο οι αμερικανικές αρχές.


Πρόκειται για πτυχή του σκανδάλου που ξέσπασε στη Βρετανία όταν αποκαλύφθηκε ότι η “DePuy International”, θυγατρική της αμερικανικής “Johnson & Johnson” πλήρωνε μίζες σε γιατρούς νοσοκομείων με στόχο την προώθηση προϊόντων της.

Σε δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας “ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ” αναφέρεται μεταξύ άλλων πως από τις μέχρι τώρα έρευνες τις οποίες συντονίζει η εισαγγελέας εφετών Αννα Ζαϊρη, έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία για συνολικά δώδεκα Ελληνες γιατρούς εκ των οποίων οι τρεις είναι ορθοπεδικοί της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κατονομάζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, από τον έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των γιατρών διαπιστώθηκαν καταθέσεις που κυμαίνονται από 5 εκατ. μέχρι και 31 εκατ. ευρώ, στον καθένα, ποσά που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται από τους μισθούς ή τα υπόλοιπα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

Πάντως, η αρχή του κουβαριού άρχισε να ξετυλίγεται όταν από τον εσωτερικό έλεγχο που είχε κάνει η “Johnson & Johnson” το 2006 διαπίστωσε πως υπήρχε διαρροή χρημάτων από τη θυγατρική της “DePuy International” με έδρα στο Λιντς. Οι έλεγχοι έδειξαν πως μεγάλα χρηματικά ποσά κατευθύνονταν από τα μαύρα ταμεία της θυγατρικής προς γιατρούς διαφόρων χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έρευνες έδειξαν πως τα μαύρα χρήματα κατέληγαν, είτε απευθείας, είτε δια μεσολαβητών, σε λογαριασμούς Ελλήνων ορθοπαιδικών οι οποίοι επέλεγαν για τα χειρουργεία τους προϊόντα της εν λόγω εταιρείας.

Για το θέμα πάντως, όπως αναφέρει η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, πραγματοποιήθηκε προ ημερών σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας υπό την προεδρία της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και την συμμετοχή του γ.γ. του υπουργείου, Νίκου Πολύζου, του επικεφαλής της ΥΠΕΕ, Γιάννη Καπελέρη, του γενικού επιθεωρητή του Σώματος Ελεγκτών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας, Μιχάλη Σαμπατακάκη και στελέχους της υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος .

Στη σύσκεψη, κατά το δημοσίευμα, παρουσιάσθηκε η ακριβής εικόνα της κατάστασης , που κύρια αφορά νοσοκομεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας.

Δικαστική πηγή , η οποία δεν αναφέρεται, τονίζει ότι «η ύπαρξη μεγάλων ποσών σε τραπεζικούς λογαριασμούς από μόνη της δεν συνιστά ποινικό αδίκημα, όσο εντυπωσιακά και αν είναι αυτά τα ποσά»

 
website counter
friend finderplentyoffish.com