Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Νομοσχέδιο - σκούπα για τα κλειστά επαγγέλματα

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να είναι έτοιμο το νομοσχέδιο - σκούπα με το οποίο θα γίνει η απελευθέρωση όλων των κλειστών επαγγελμάτων.


Αυτό ανέφερε στο κλιμάκιο της τρόικας ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με ανώτατη πηγή του υπουργείου Πρόκειται για ένα από τα επόμενα βήματα στην εφαρμογή του μνημονίου. Προτεραιότητες για το αμέσως επόμενο διάστημα αποτελούν ακόμη η εφαρμογή του "Καλλικράτη" και η αναδιάρθρωση του ΟΣΕ.

Το στέλεχος του υπουργείου υποστήριξε πάντως, ότι θα υπάρξει εξειδίκευση και επικαιροποίηση των δεσμεύσεων έναντι της τρόικας και όχι άνοιγμα νέων θεμάτων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ ότι ο προϋπολογισμός εκτελείται κανονικά και οι κίνδυνοι για παρεκκλίσεις απ΄οτους στόχους έχουν αναγνωριστεί.

Με την επίσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του κλιμακίου στην Αθήνα. Αναμένεται η σύνταξη έκθεσης πρόοδου, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, βάσει της οποίας αναμένεται να δοθεί στις 13 Σεπτεμβρίου του πράσινο φως για την καταβολή της δεύτερης δόσης των δανείων, ύψους εννεά δισ. ευρώ.

Εκτιμάται ότι στην έκθεση θα γίνεται αναφορά στην υστέρηση των εσόδων σε σχέση με τον ετήσιο στόχο και θα ζητείται η επιτάχυνση πρωτοβουλιών, όπως η λήψη μέτρων για τη μείωση του πληθωρισμού, η τοποθέτηση ορκωτών ελεγκτών σε ΔΕΚΟ και νοσοκομεία, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής και η ενίσχυση της διαφάνειας στις προμήθειες του Δημοσίου.

Η επόμενη επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα προγραμματίζεται για το τέλος Οκτωβρίου, προκειμένου να εξετάσει και το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2011.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com