Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Η ανάκαμψη μπορεί να έλθει χωρίς απασχόληση, λέει ο Στρος - Καν

Η παγκόσμια οικονομία μπορεί να μην δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια, με την Ευρώπη την πλέον εκτεθειμένη σε μία αργόσυρτη και χωρίς νέες δουλειές ανάκαμψη, δήλωσε σε συνέντευξη ο πρόεδρος του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος - Καν.



"Η ανάκαμψη δεν είναι αρκετή, χρειάζεται να υπάρξει ανάκαμψη με δημιουργία απασχόλησης" δήλωσε στο Μπλούμπεργκ ο Στρος - Καν. "Το χειρότερο πράγμα να κάνει κανείς είναι να πιστέψει πως επειδή γλυτώσαμε - στο χείλος του γκρεμού - από τη μεγάλη κρίση που μπορούσε να είχε συμβεί πριν 1,5 χρόνο, είμαστε τώρα ασφαλείς. Δεν είμαστε ακόμη ασφαλείς".

Την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρ, προειδοποίησε πως η απουσία νέας απασχόλησης σε ΗΠΑ, Ευρώπη και αλλού μάλλον θα παραταθεί για μήνες. Ο ΟΟΣΑ επισήμανε πως οι σχεδιαστές της οικονομικής πολιτικής μπορεί να χρειαστεί να επεκτείνουν ή να τονώσουν τα προγράμματα ενίσχυσης της ανάπτυξης καθώς η τελευταία αποδεικνύεται πιο αδύναμη απ' ότι προβλεπόταν.

Η ανάκαμψη "έρχεται βραδύτερα και πιο ασθενικά απ' ότι περιμέναμε, όμως παραμένει μία ανάκαμψη με αβεβαιότητες" δήλωσε ο Στρος -Καν. "Το ζήτημα τώρα δεν είναι να ενισχύσουμε την ανάπτυξη, αλλά να την ενισχύσουμε κατά τρόπο που να να δημιουργούνται εκατομμύρια απαραίτητων νέων θέσεων εργασίας".

Το ΔΝΤ θα κοινοποιήσει τις νέες του προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη τον Οκτώβριο. Όμως, η ανάπτυξη είναι ισχυρή στις περισσότερες χώρες της Ασίας (6-8% για ορισμένες χώρες), ενώ και στη Λ. Αμερική η ανάπτυξη είναι ταχεία (Περού, Χιλή). "Στις ΗΠΑ είναι περισσότερο αβέβαιη, ενώ το μέρος του κόσμου με τον μεγαλύτερο κίνδυνο μιας υποτονικής ανάκαμψης είναι η Ευρώπη όπου και 2% επέκταση δεν θεωρείται ικανή να δημιουργήσει απασχόληση" δήλωσε ο Καν.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com