Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Η ανεργία στο επίκεντρο των συναντήσεων του Γ. Παπανδρέου στο Όσλο

Το πρόβλημα της ανεργίας και τα δεδομένα της οικονομικής κρίσης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας Γιάνς Στόλτεμπεργκ, τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Κάν, τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εργασίας Χουάν Σομάβια και την πρωθυπουργό της Λιβερίας Ελεν Τζόνσον Σιρλιφ στο Όσλο.



Στην συζήτηση τονίστηκε η ανάγκη για εφαρμογή πολιτικών ώστε η ανεργία να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη, ενώ ταυτόχρονα συζητήθηκε και η αναγκαιότητα ύπαρξης μίας χάρτας δικαιωμάτων η οποία μέσω της καταγραφής ενός μίνιμουμ αναγκών να δημιουργεί ένα δίκτυο ασφαλείας για του πιο ευάλωτους.

Επιπλέον, στη συζήτηση τέθηκε και το ζήτημα το πώς οι τράπεζες μπορούν να βοηθήσουν την πραγματική οικονομία, πώς μπορεί να ρυθμιστεί και να εποπτευτεί το τραπεζικό σύστημα και τέλος πώς μπορούν να εξοικονομηθούν νέοι πόροι από την επιβολή πράσινου φόρου ή την εφαρμογή του φόρου τόμπιν ή την εφαρμογή φόρου στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com