Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Υποσχέσεις για «νοικοκύρεμα» στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων

Νοικοκύρεμα και μάλιστα άμεσα σε ό,τι αφορά τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υποσχέθηκε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοίδης.


Με δηλώσεις του στο περιθώριο γεύματος που παρέθεσε προς τιμήν του η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), και στο οποίο ήταν ομιλητής, ο Μιχ. Χρυσοχοίδης εξήγησε ότι ζητούμενο είναι να μπουν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία κάτω από την σκέπη ενός κεντρικού «ταμείου» δίχως να αποκλείεται αυτό να είναι το ΤΕΜΠΜΕ. Σύμφωνα με τον υπουργό, το ταμείο αυτό θα λειτουργεί στη λογική της χρηματοδότησης και όχι στη λογική της κρατικής επιδότησης. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν θα πάμε σε πλήρη κατάργηση των επιδοτήσεων, μόνο που αυτές δεν θα αποτελούν πλέον την κεντρική πολιτική.

Πέραν αυτού, διαβεβαίωσε την επιχειρηματική κοινότητα ότι από μεθαύριο Δευτέρα ξεκινά μια επώδυνη προσπάθεια ενεργοποίησης έργων του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Επίσης, θα κινητοποιήσει τους μηχανισμούς για να υπάρξουν ταχύτερες διαδικασιών σε ό,τι αφορά επενδύσεις του παλαιού Αναπτυξιακού Νόμου. Για τον νέο Αναπτυξιακό είπε ότι είναι θέμα ημερών να ολοκληρωθεί η σύνταξη και διατύπωση των διατάξεών του.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com