Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Επενδύει στη δυσαρέσκεια ο Αντ. Σαμαράς

Επιμονή στη στρατηγική προσέλκυσης δυσαρεστημένων ψηφοφόρων, με άξονα την αντίθεση στο Μνημόνιο, επιδεικνύει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής».



Μιλώντας για τις εκλογές του Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι στόχος είναι να δοθεί στο εκλογικό σώμα η ευκαιρία να αντιδράσει πολιτικά. Σε αντίθετη περίπτωση -πρόσθεσε- "υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει η λαϊκή οργή αργότερα".

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποβάθμισε πάντως το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, λέγοντας πως "δεν θα 'μετρήσουμε κουκιά', μας ενδιαφέρει περισσότερο η δυναμική μέσα στην κοινωνία". Ουσιαστικά απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στην κάλπη, σημειώνοντας ότι αυτό θα συμβεί μόνο αν το ΠΑΣΟΚ αναγκαστεί να εγκαταλείψει την εξουσία πρόωρα και να ομολογήσει αποτυχία.

Κάνοντας αναφορά στο έργο των εξεταστικών επιτροπών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προεξόφλησε οτι "δεν θα βρεθεί τίποτε" εις βάρος της Ν.Δ. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι το γνώριζε όταν προχώρησε στη σύστασή τους, αλλά τις χρησιμοποιεί ως "σωσίβιο". Ερωτηθείς για το Βατοπέδι, είπε πως "αν υπήρξαν αξιόποινες πράξεις ιδιωτών δημοσίων λειτουργών, θα τις αναδείξει η δικαστική έρευνα και θα τους κρίνει η δικαιοσύνη".

Κληθείς να σχολιάσει, τέλος, τη σιωπή του Κώστα Καραμανλή -σχεδόν ένα χρόνο μετά την εκλογική ήττα της Ν.Δ.- ο Αντ. Σαμαράς αρκέστηκε να δηλώσει ότι η Ν.Δ. έχει κάνει την αυτοκριτική της, "όσο κανένα άλλο κόμμα στο παρελθόν" και ο ίδιος ασχολείται πλέον με το αύριο.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com