Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Την άμεση ενημέρωση των νέων υπουργών ζητεί ο ΣΕΒΕ

Την έντονη αγωνία των εξωστρεφών επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας για τις καθυστερήσεις που μπορεί να σημάνει η αλλαγή στη σύνθεση της κυβέρνησης επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).


Ο ΣΕΒΕ ζητά μεταξύ άλλων, την άμεση ενημέρωση των νέων υπουργών καθώς και των υπουργών με νέο χαρτοφυλάκιο ώστε να συνεχιστεί η παραγωγή κυβερνητικού έργου και να μη χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος.

Εν τω μεταξύ, εκφράζει προβληματισμό και για το πολυπληθές νέο κυβερνητικό σχήμα που, όπως σημειώνει, χρειάζεται συντονισμό με αυστηρή στοχοθέτηση και δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα.

Στα θετικά του ανασχηματισμού καταγράφει ο ΣΕΒΕ την ανάθεση της αρμοδιότητας των επενδύσεων στο υπουργείο Επικρατείας ενώ πστεύει όμως ότι η αρμοδιότητα του υπουργού Επικρατείας θα πρέπει να διευρυνθεί, μεταφέροντας σε αυτόν και την αρμοδιότητα των εξαγωγών, με τη δημιουργία της Γενικής Γραμματείας Εξωστρέφειας (ΓΓΕξ) που έχει προτείνει ο ΣΕΒΕ.

Επίσης, θετική χαρακτηρίζει τη μετεξέλιξη του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σε υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με μεταφορά αρμοδιοτήτων από το υπουργείο Εσωτερικών και την τοποθέτηση Αναπληρωτή υπουργού με αρμοδιότητες στη Μακεδονία και Θράκη.

Γενικότερα, ο ΣΕΒΕ αναμένει από τη νέα Κυβέρνηση να βρει ταχύτερα από την προηγούμενη το βηματισμό της και να λειτουργήσει με καλύτερο συντονισμό και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com