Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητούν οι εργαζόμενοι της EBZ

Την αγωνία και την αβεβαιότητα των περίπου 450 εναπομεινάντων εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) κατέθεσε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους, Μανώλης Λαγογιάννης, ζητώντας μάλιστα την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού ώστε, όπως είπε, η ΕΒΖ να συνεχίσει να λειτουργεί και μάλιστα να βρίσκεται στη ιδιοκτησία του ελληνικού κράτους με οποιαδήποτε μορφή.


Σχετικό υπόμνημα με τις αγωνίες και τις θέσεις των εργαζομένων απέστειλε η Ομοσπονδία στον Πρωθυπουργό την πρώτη Σεπτεμβρίου, με το οποίο ζητά να έχει συνάντηση μαζί του.

Ο κ.Λαγογιάννης καταφέρθηκε κατά της διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας, ενώ ζήτησε από αυτή να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σχετικά με το τί σκοπεύει να κάνει με την ΕΒΖ.

Επιπλέον, σχολίασε αρνητικά τη στάση της διοίκησης της ΕΒΖ αλλά και τις αμοιβές που παίρνουν, ιδιαίτερα ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος αυτής, υποστηρίζοντας πως αυτές είναι μεγαλύτερες και από αυτές των προκατόχων τους.

Αναφέρθηκε και στις εργασιακές συνθήκες που διαμορφώνονται στα τρία εναπομείναντα εργοστάσια της ΕΒΖ καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων πως είναι η πρώτη φορά στην 60χρονη λειτουργία της ΕΒΖ που οι εργαζόμενοι εργάζονται χωρίς να έχει υπογραφεί συλλογική σύμβαση». Είπε ότι σε πολλές περιπτώσεις, λόγω έλλειψης προσωπικού, εργαζόμενοι δουλεύουν δωδεκάωρες βάρδιες για να καλύψουν τις ανάγκες, όπως και ότι θέσεις που απαιτούν δεξιότητες καλύπτονται συχνά από ανειδίκευτους με αποτέλεσμα να διατρέχουν κίνδυνο.

Ο κ.Λαγογιάννης προειδοποίησε ότι αν σε εύλογο χρονικό διάστημα δεν υπάρξουν απαντήσεις σχετικά με το μέλλον της ΕΒΖ και τις συνθήκες απασχόλησης των εργαζομένων, η Ομοσπονδία θα δρομολογήσει κινητοποιήσεις, ενώ έκανε γνωστό πως ενόψει της ΔΕΘ οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com