Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Υφυπουργείo Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ζήτησε ο πρόεδρος της ΟΕΕΘ

Τη δημιουργία υφυπουργείου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που θα συγκεντρώσει όλες τις διάσπαρτες αρμοδιότητες για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) και θα χαράξει την αναπτυξιακή τους πορεία, ζήτησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ), Ιωάννης Μανδρίνος, κατά την ομιλία του στην 3η Παμβορειοελλαδική συνδιάσκεψη που διοργάνωσε η Ομοσπονδία, στο πλαίσιο της 75ης ΔΕΘ. Στη συνδιάσκεψη συμμετείχε, μεταξύ άλλων και ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας.



Ο κ.Μανδίνος κατέθεσε και σειρά προτάσεων για την ανάκαμψη, όπως είπε, της αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε μεταξύ άλλων: να σταματήσει η άδικη φορολόγηση, να αντιμετωπιστεί άμεσα η έλλειψη της ρευστότητας και να αγγίξει και πάλι η στρόφιγγα των τραπεζών προς τις ΜΜΕ, να εφαρμοστούν μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας κα να σταματήσει η "συνεχής αφαίμαξη των μισθών και συντάξεων που πλήττει την αγοραστική κίνηση. Τόνισε ότι το 97% του εργοδοτικού δυναμικού είναι οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της επιχειρηματικότητας, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά "το παρεμπόριο έχει αντικαταστήσει το νόμιμο εμπόριο και κανένας δεν βρίσκεται να πάρει ριζικές αποφάσεις".

Από την πλευρά του ο γ.γ. της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Νίκος Σκορίνης, επισήμανε πως "μετά τις 15 Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί η στάση πληρωμών των παλαιότερων εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, κάτι που ζητά το 43% των επιχειρηματιών". Είπε ότι σήμερα 40.000 επιχειρήσεις βρίσκονται υπό την απειλή του λουκέτου, ότι "ο κόμπος έφτασε στο χτένι και είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη για άμεση στήριξη των ΜΜΕ". Υπενθύμισε ότι το 58% των Ελλήνων εργαζομένων απασχολούνται σε επιχειρήσεις ως 19 άτομα και το 75% μέχρι 49, ενώ σημείωσε ότι "σε χαλεπούς καιρούς τα βαριά μέτρα, χωρίς ανάπτυξη, φέρνουν πάντα τα αντίθετα αποτελέσματα".

Στα ολοένα αυξανόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις, αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης, επαναλαμβάνοντας ότι "εάν η πολιτεία εξακολουθεί να μην λαμβάνει υπόψη της τις προτάσεις των επιμελητηρίων, πολύ σύντομα θα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα".

Έκκληση να μπει και πάλι η χώρα σε παραγωγική διαδικασία, απηύθυνε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Μαγόπουλος.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com