Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Μπουτάρης: «Τα σκουπίδια πνίγουν τη Θεσσαλονίκη»

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης άνοιξε ανάμεσα στον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και το δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών.


Ο Γ. Μπουτάρης και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Αβραμόπουλος και Ανδρέας Κουράκης έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου και κατηγόρησαν το Δήμο ότι είναι ανίκανος να διαχειριστεί τα σκουπίδια γι' αυτό και η κατάσταση στην πόλη είναι τραγική και το σύστημα καθαριότητας έχει καταρρεύσει.

Σε αρκετές περιοχές τα σκουπίδια είναι βουνά, επισήμαναν και από τον στόλο των απορριμματοφόρων στην κυκλοφορία βρίσκονται μόνο 10 ιδιωτικά και 6 του Δήμου διότι τα υπόλοιπα είναι ακινητοποιημένα λόγω βλαβών.

Κατήγγειλαν τη διοίκηση του Δήμου ότι προτιμούσε τις απευθείας αναθέσεις για την προμήθεια ανταλλακτικών, παρουσίασαν στοιχεία που το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε πληρωμές σε απευθείας αναθέσεις, τις οποίες δεν θεωρούσε νόμιμες.

Κάλεσαν τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Γκιουλέκα να μιλήσει για το θέμα των σκουπιδιών και δεσμεύτηκαν ότι θα το αλλάξουν πλήρως.

Η πόλη είναι καθαρή και το σύστημα καθαριότητας δεν έχει καταρρεύσει, δήλωσε ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος που έδωσε συνέντευξη Τύπου με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Κώστα Καζαντζίδη.

Τόνισαν ότι πράγματι υπήρξε πρόβλημα στην αποκομιδή των σκουπιδιών για λίγες μέρες, λόγω της απεργίας των βυτιοφόρων και των φορτηγών που προκάλεσε ελλείψεις σε καύσιμα, λάδια και ανταλλακτικά. Τώρα η κατάσταση ομαλοποιήθηκε. Κυκλοφορούν 32 από τα 65 απορριμματοφόρα και ις επόμενες μέρες θα προστεθούν κι άλλα που επισκευάζονται.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος είπε ότι κάποιοι, όπως ο κ. Μπουτάρης χαίρονται να μην είναι καθαρή η Θεσσαλονίκη, αλλά ο λαός θα τους καταδικάσει και στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θα τους στείλει και πάλι στα έδρανα της αντιπολίτευσης του Δήμου.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com