Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Όπισθεν ολοταχώς από το ΙΚΑ για τα παπούτσια των διαβητικών

Η διοίκηση του ΙΚΑ ανακοίνωσε ότι θα καλύπτει τη δαπάνη για τα ειδικά υποδήματα των διαβητικών, ύστερα από το σάλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της απαντητικής επιστολής του ΙΚΑ για το ζήτημα προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη «ΠΟΣΣΑΣ ΔΙΑΣ».



Στην επιστολή αναφερόταν ότι το ίδρυμα δεν θα χορηγεί παπούτσια, αφού με τη χρήση τους "δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού, απλά καθυστερεί για ένα δύο χρόνια και το αναμενόμενο όφελος θα είναι μικρότερο από το προβλεπόμενο κόστος".

Μιλώντας το πρωί σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος υποστήριξε ότι η επιστολή συντάχθηκε την περίοδο που υπήρχε κενό διοίκησης στο Ίδρυμα, και προτού αναλάβει ο ίδιος τα καθήκοντα του. Όπως είπε, δεν είχε ενημερωθεί για το περιεχόμενό της.

Το ΙΚΑ ανακοίνωσε οτι συστήνεται άμεσα ειδική επιτροπή από γιατρούς του ΙΚΑ και μέλη της επιστημονικής κοινότητας, η οποία μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα καθορίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις διάθεσης των θεραπευτικών υποδημάτων. Επίσης, θα εισηγηθεί στο δ.σ. του Ταμείου το σύνολο των παροχών για τους διαβητικούς.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com