Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Στην τελική ευθεία τα πορίσματα για το Βατοπέδι

Στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο αναμένεται να παραδοθούν τα πέντε διαφορετικά πορίσματα των κομμάτων για την υπόθεση του Βατοπεδίου.


Σύμφωνα με πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται στην παραπομπή των υπουργών της Νέας Δημοκρατίας Θ. Ρουσόπουλου, Γ. Βουλγαράκη, Ε. Μπασιάκου, Π. Δούκα και Αλ. Κοντού στο δικαστικό συμβούλιο.

Σε παραπομπές προσανατολίζονται το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αθωωτικό θα είναι το πόρισμα της Ν.Δ.. Όσον αφορά στο πόρισμα του ΛΑΟΣ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υποστηρίζει πως τα τυχόν αδικήματα έχουν συντελεστεί προ του 2007 και κατά συνέπεια έχουν ήδη παραγραφεί.

Όπως ανέφεραν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μέλη της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τους Μπασιάκο, Δούκα και Κοντό, οι κατηγορίες –της απιστίας στην υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος- έχουν «δέσει», δεδομένου ότι έχουν βάλει τις υπογραφές τους σε ανταλλαγές. Ωστόσο, υπήρξαν αιρέσεις από νομικούς συμβούλους του ΠΑΣΟΚ για τους Ρουσόπουλο και Βουλγαράκη, δεδομένου ότι ο πρώτος δεν έχει υπογράψει καμία απόφαση –κατηγορείται για ηθική αυτουργία- ενώ για το δεύτερο η υπογραφή του στον αποχαρακτηρισμό δάσους στην Ουρανούπολη δεν ήρθη με νεότερη υπουργική απόφαση από τους διαδόχους στο υπουργείο Πολιτισμού Μιχ. Λιάπη αλλά και Π. Γερουλάνο.

Το δικαστικό συμβούλιο αναμένεται να λάβει απόφαση σχετικά με την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο μετά τις 14 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε εγκαλούμενοι πρώην υπουργοί αναμένεται να καταθέσουν αγωγές για κατάχρηση εξουσίας, κατά των μελών της επιτροπής που θα έχουν ψηφίσει υπέρ της παραπομπής τους. Θα υποστηρίξουν ότι δεν αποδεικνύεται ροή μαύρου πολιτικού χρήματος και κατ’ επέκταση δεν υπάρχει σκάνδαλο.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com