Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ξεκινάει το... χτίσιμο του Χριστουγεννιάτικου χωριού της Θεσσαλονίκης

Περισσότερους από εκατό χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια προσδοκά να προσελκύσει το «Χριστουγενιάτικο μαγικό χωριό» της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Helexpo, Πάρη Μαυρίδη.


Την αρχιτεκτονική επιμέλεια του… “CHRISTMAS MAGIC CITY”, όπως ήδη ονομάστηκε θα έχει ο αρχιτέκτονας Αρης Γεωργίου.

Στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σε μια έκταση 16.000 τμ, το "χωριό" θα υποδέχεται τους επισκέπτες του για συνολικά πέντε εβδομάδες, από τις 27 Νοεμβρίου έως και τις 2 Ιανουαρίου.

Για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού η Helexpo συνεργάζεται με την Attract Productions.

Όπως επισημάνθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει θεατρικές παραστάσεις (συνολικά περισσότερες από 100), θεάματα, συναυλίες, να συμμετάσχει σε δημιουργικά εργαστήρια (πάνω από 10 καθημερινά), διαδραστικά παιγνίδια, carousel, παγοδρόμια αλλά και να απολαύσει χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.

Για τις ανάγκες του χωριού θα αξιοποιηθούν πολλά χιλιόμετρα έγχρωμων φωτοσωλήνων. Το κόστος λειτουργίας του χριστουγεννιάτικου χωριού υπολογίζεται σε 400.000 ευρώ.

«Η διοργάνωση αυτή έχει στόχο τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία του κοινού, καθώς και να τονώσει την κίνηση στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και να αναδείξει την πόλη ως Χριστουγεννιάτικο - θεματικό - τουριστικό προορισμό», τόνισαν οι ομιλητές. Για το σκοπό αυτό έχουν ενημερωθεί φορείς της πόλης.

Ηδη έχουν συμφωνήσει να συμμετέχουν αλλά και να βοηθήσουν, στον τομέα του ο καθένας, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Τουριστικής προβολής Νομού Θεσσαλονίκης, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές: 17:00-22:00. Σαββατοκύριακο & ημέρες εορτών: 10:00-22:00.

Τιμή εισιτηρίου: 3€/άτομο. 2,50€/άτομο για ομάδες από τέσσερα άτομα και άνω.

Εισιτήρια διαρκείας με 15€/άτομο.

Με συμβολικό αντίτιμο 2€ ανά αυτοκίνητο θα υπάρχει και η δυνατότητα στάθμευσης εντός του χώρου.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com